Annonce
Assens

Efter sidste års mareridtssæsonstart for Danmarks Fugle Zoo: - Nu har folk brug for at komme væk fra hjemmekontorerne og ud i naturen

Hans Åge Hjeresen, direktør i Danmarks Fugle Zoo, glæder sig til at tage imod en masse gæster i den kommende sæson. Zooen havde en hård start på sæsonen i 2020, men ved hjælp af en indsamling kom fuglezooen på rette kurs. Foto: Amalie Hermansen
Mandag var en glædens dag for tusindvis af butiksejere landet over, men også for Hans Åge Hjeresen, som er direktør for Danmarks Fugle Zoo i Nårup. Han håber på en bedre sæsonstart end den forrige, hvor zooen kom tæt på konkurs.

Nårup: Fuglene kvidrer i baggrunden, da Assens-redaktionens reporter, Amalie Charlotte Hermansen, mandag formiddag står klar til at sende live fra Danmarks Fugle Zoo, som har fået grønt lys til at åbne på denne første dag i marts. Og glæden er ikke til at tage fejl af hos direktør Hans Åge Hjeresen.

- Jeres sæson starter jo i dag den 1. marts. Hvordan er det at kunne åbne igen?, lyder spørgsmålet fra journalist Amalie Charlotte Hermansen.

- Jeg vil gerne citere et af de mennesker, jeg har set op til i mange år, Eli Benneweis, som sagde: "Så snart, der kommer nye spåner i manegen, er der ikke et ord, der er godt nok for det", siger Hans Åge Hjeresen.

- Det er fantastisk at gå herude ved fuglene, som er i højstemning og gerne vil markere sig og blære sig over for hinanden. Og så har vi vores natur, og blomsterne, som vælter frem, og træerne, der springer ud - der er ikke noget skønnere for mig, fortsætter han.

Annonce

Forårsfornemmelser

- Jeg kunne se på et skilt, da jeg kom ind, at gæsterne skal vise en negativ coronatest, når de skal besøge stedet. Hvordan tænker du, at hele det setup bliver for jer som fuglezoo?

For at kunne nyde de mange forskellige fugle i parken i Nårup skal man kunne fremvise en negativ covid-19-test, som er mindre end 72 timer gammel. Direktør Hans Åge Hjeresen er ikke bange for, at kravet vil skræmme gæster væk. Foto: Amalie Hermansen

- Jeg regner mine gæster for at være lydige borgere, som lytter til hvad sundhedsmyndighederne siger. Og når der er blevet sagt, at de skal fremvise en negativ test, kan jeg ikke forestille mig andet, end at de gør det. Vi har sat skiltet op for at gøre gæsterne opmærksomme på det, men hvis det sker, at der er en, der ikke vil vise en negativ test, må vi jo afvise vedkommende, og så kan de ikke komme ind.


Jeg regner mine gæster for at være lydige borgere, som lytter til, hvad sundhedsmyndighederne siger.

Hans Åge Hjeresen, direktør i Danmarks Fugle Zoo


Annonce

Indsamling reddede zooen

- Hvad forventer I af den kommende sæson? Kommer I tilbage på sporet?

- Ja, det håber jeg. Det var et mareridt at starte den sidste sæson op, og vi var tæt på at gå konkurs. Men vi nåede at redde os igennem takket være en masse mennesker, som bakkede op med en indsamling på over 40.000 kroner. Det gjorde, at vores bank åbnede for en ekstrabevilling på kassekreditten på 150.000 kroner, som gjorde, at vi kunne komme i gang. Og nu har folk brug for at komme væk fra hjemmekontorerne og ud i naturen, og det er dét, vi er her for. Det er det, vi er gode til, siger direktøren.

Du kan se eller gense livesendingen her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydfyn

Private havne raser over Svendborg Kommune: Man kan ikke lave regler med tilbagevirkende kraft

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce