Annonce
Kerteminde

Efter shitstorm: Storsmilende Smiley til Kerteminde Sejlklub

Restaurant kan ikke blot lokke med en smuk beliggenhed, men også med en storsmilende Smiley - det luner lidt ovenpå en shitstorm. Arkivfoto:

Midt i en shitstorm er der et lyspunkt for Restaurant Kerteminde Sejlklub: Ved den seneste besøg (24. juli) fra Fødevarekontrollen blev der uddelt en glad smiley

Kerteminde: En voldsom shitstorm har plaget Restaurant Kerteminde Sejlklub på det seneste, og oven i det har de trukket rundt med en ikke helt begejstret smiley.

Det er der imidlertid lavet om på. Ved det seneste besøg fra Fødevarekontrollen den 24. juli blev restauranten belønnet med en storsmilende smiley og topkarakterer både med hensyn til håndtering af fødevarer, rengøring, vedligeholdelse, egenkontrol, uddannelse i hygiejne, godkendelser og mærkning.

Den knap så glade smiley, restauranten fik den 15. juni, handlede om nogle røgede laksesider, der ikke var sporbar dokumentation for - altså ingen kvittering.

Fødvarekontrollen mødte op igen den 18. juni, men der var stadig ikke papirer på de 12 laksesider, og derfor forblev smileyen mellemfornøjet.

Men ved et genbesøg her forleden fandt Fødevarekontrollen altså alting i sin skønneste orden, og restauranten kan nu skilte med et gult ansigt med smil fra øre til øre. (ström)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce