Annonce
Kerteminde

Efter rotteklage: Nu kigger forsyningen ned i Fiskergades kloakker for at tælle rotter

Når Kerteminde Forsyning bliver opmærksom på en utæthed eller en brist i kloaksystemet, udbedrer de det straks. Arkivfoto: Helle Nordström
- At dømme efter antallet af anmeldelser er der ikke flere rotter, end normalt. Men nu vil vi for en sikkerheds skyld sætte kameraer i kloakkerne, så vi får overblik, siger leder af Kerteminde Forsyning Michael Høj-Larsen.
Annonce

Kerteminde: Der er rotter i kloakkerne, det kan vi være stensikre på.

I den gamle bydel omkring Fiskergade og Sønderstræde er der imidlertid begyndt at være lige lovlig mange rotter i huse og haver. Det mener nogle af beboerne i kvarteret i hvert fald.

- Med de anmeldelser, vi har modtaget, kan vi ikke se, at der skulle være væsentligt flere rotter end i andre sammenlignelige byområder, siger direktør for Kerteminde Forsyning Michael Høj Larsen.

- Det kan jo skyldes, at folk ikke anmelder det, selvom man faktisk har pligt til det. Derfor har vi besluttet os for at kigge efter. Vi vil sætte kameraer op nede i kloakkerne, så vi kan se, om der er flere rotter, end der plejer at være.

Michael Høj Larsen fortæller, at der er lige så mange rotter i Danmark, som der er mennesker:

- De bor i landbruget, kompostbeholdere, hønsehuse og andre steder hvor de kan finde mad, men også i kloakkerne, så vores opgave er at sørge for, at de bliver dernede.

Han understreger, at kloakkerne i Fiskergade, netop fordi de af ældre dato, faktisk er bedre end dem, der blev lagt i 60-erne og 70-erne.

- Kloakkerne i Fiskergade er glaserede lerrør, der holder bedre. Og man behøver ikke at frygte, at de har fået utætheder, fordi vi af og til spuler dem. For efter den seneste spuling er de blevet tv-inspiceret. Det er faktisk for at vi kan se ordentligt med kameraerne, at vi spuler først, fortæller han.

Annonce

Hav tjek på din stikledning

Uden at skulle pege fingre siger han stilfældigt, at det ofte er folks private kloakledninger, den er gal med.

- Vi kan se generelt ud over landet, at grundejerne ikke har gjort så meget ud af at vedligeholde deres private kloakledninger, som forsyningsselskaberne gør ud af at vedligeholde deres kloakker. Og hvis blot en enkelt husejer har en utæt kloakledning, så kan rotterne komme op. Og så kan de også dukke op hos naboerne, siger han.


Der er lige så mange rotter i Danmark, som der er mennesker

Michael Høj-Larsen, direktør for Kerteminde Forsyning


Medens rotter i kloakkerne er Kerteminde Forsynings ansvar at holde styr på, så er overfladerotter grundejerens eget ansvar med hjælp fra kommunens rottefænger.

For at være sikker på, at de får helt og fuldt overblik over, om der er problemer i forsyningens kloakledninger i Fiskergade, har Kerteminde Forsyning besluttet, at de vil tage et møde med Jørgen Hansen, der har henvendt sig til forsyningen om rotteproblemerne, og eventuelle andre grundejere der henvender sig til Kerteminde Forsyning. .

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce