Annonce
Odense

Efter rolig periode i bandekonflikten: Politiet ophæver visitationszone i Odense

Fyns Politi indførte visitationszonen 18. juni efter et skyderi i Fyrreparken. Den 24. blev der igen skudt i Vollsmose. Denne gang i Egeparken, hvor en 31-årig mand blev ramt og dræbt. Også en anden jævnaldrende mand, der har tilknytning til konflikten, blev ramt og hårdt såret. Foto: Michael Bager
Der er nu tilsyneladende faldet så meget ro på parterne i bandekonflikten, at politiet har besluttet ikke at forlænge visitationszonen. Zonen har siden oprettelsen 18. juni ført til 443 visitationer og 45 sigtelser, oplyser Fyns Politi.

Visitationszonen, der blev oprettet i Odense 18. juni og forlænget adskillige gange, bliver nu ophævet. Det oplyser Fyns Politi.

Formålet med zonen var at dæmme op for de voldelige konfrontationer mellem to stridende grupperinger i bandekonflikten, og politiet vurderer nu, at den ikke længere er nødvendig.

"Det er nu vurderingen, at der i den seneste periode ikke har været hændelser, der giver anledning til endnu en forlængelse," skriver politiet.

De kriminelle grupperinger, der holder til i Vollsmose og Korsløkkeparken, som zonen har omfattet, skal dog ikke regne med, at der nu er frit spil, lyder det fra vicepolitiinspektør Jesper Pedersen:

- Selv om vi nu nedlægger visitationszonen, betyder det ikke, at vi stopper med at holde et yderst vågent øje med, hvad der foregår i området. Så vi har dette budskab til de kriminelle grupperinger: Vores fokus er stillet helt skarpt ind på at sikre borgernes tryghed og sikkerhed, og skulle der ske en fornyet optrapning, så er vi omgående parate til at anvende alle nødvendige værktøjer for at sikre ro, orden og tryghed i bydelen.

- Vi må insistere på, at det hver eneste dag skal være trygt og sikkert at færdes og bo i Vollsmose, Korsløkke og de nærliggende områder.

Annonce

Skud og drab

Zonen, som giver politiet udvidede muligheder for at visitere borgere i området uden konkret mistanke, blev indført efter en skudepisode i Fyrreparken 17. juni. En uge efter fandt der alligevel et nyt skyderi sted, denne gang med fatale følger.

Den 31-årige Abdinur Mohamed Ismail blev den 24. juni sent om aftenen dræbt af skud i Egeparken. Han havde ifølge politiet ingen tilknytning til den verserende konflikt.

Det har til gengæld en jævnaldrende mand, som blev hårdt såret ved samme skyderi. Han er ifølge Fyens Stiftstidendes oplysninger højt placeret i hierarkiet hos den gruppering, der holder til i Vollsmose.

Efterfølgende indførte politiet en skærpet strafzone, som betød, at en række forbrydelser ville kunne udløse dobbelt straf ved en dom. Også denne zone er blevet ophævet.

I alt 443 gange har politiet visiteret i kraft af visitationszonen, og visitationerne har ført til 45 sigtelser, oplyser politiet.

Der er endnu ikke foretaget anholdelser i drabssagen fra Egeparken.

Det har politiet fundet i zonen fra 18. juni til 13. august

17 knive, en springkniv
14 peberspray, fire boldtræ
Et baseballbat, to hjulnøgler
Et jernrør, et slagvåben (skelpæl i træ)
Fem skruetrækkere

 12 stk. cal. 38 ammunition
18 stk. 7.65 mm ammunition 

Endelig er der afleveret to rustne og meget gamle pistoler, såkaldte donnerter, som skal forlades. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce