Annonce
Nordfyn

Efter restaurant gik konkurs: Leif hjælper klemte konfirmander

Leif Andersen bliver jævnligt kontaktet af folk, der er usikre på, om det stadig er muligt at holde en fest på Morudgaard. Foto: Emil Hermann
Ejer af Morudgaard rækker hånden frem til konfirmand-familier, der mistede reservationer i forbindelse med konkurs.

Morud: Over 10 konfirmationer var i bogen hos de tidligere forpagtere af Morudgaard Ole og Mette Andersen, der i slutningen af januar på Facebook offentliggjorde, at de var nødsaget til at gå konkurs på grund, at "udfordringerne havde steget dem over hovedet".

Mange nordfynske familier har derfor skulle i gang med at søge nye muligheder for at finde et sted, hvor konfirmationsfesten kan afholdes. For de familier, som endnu ikke har været heldige at finde et andet festlokale, kommer der her en hjælpende hånd fra Leif Andersen, der ejer af Morudgaard sammen med sin hustru Lis.

Leif Andersen vil meget gerne leje sine selskabslokaler ud til nogle af de familier, der skulle være kommet i klemme i forbindelse med sønnens konkurs.

- Vi har gjort det nu, at jeg genopbygger Morudgaard ved, at man på traditionel vis kan holde sin konfirmation, eller man kan leje selskabslokalerne ligesom i et forsamlingshus og så selv medbringe mad, vin og sodavand, fortæller Leif Andersen og tilføjer:

- Vi vil hjælpe jer alt det, vi overhovedet kan, så I får en god dag. Vi ved godt, at det er en frygtelig knibe, disse familier er havnet i. I er velkomne til at kontakte mig per telefon, så vi kan sætte os ned og få en snak om, hvordan vi kan finde en god løsning.

Leif Andersen fortæller, at hans søn meget gerne ville have ringet til de familier, der blev berørt af konkursen, men telefonnumrene blev taget fra ham.

- Kurator løb med bogen med alle bestillingerne i, så min søn kunne ikke ringe til dem og sige: "det må I sgu undskylde" - vi prøver at finde ud af noget andet". Og gæsterne har ikke kunnet få fat i min søn, fordi hans telefon og internet også blev lukket ned.

Annonce
- Vi vil hjælpe jer alt det, vi overhovedet kan, så I får en god dag. Vi ved godt, at det er en frygtelig knibe I er havnet i. I er velkomne til at kontakte mig per telefon, så vi kan sætte os ned og få en snak om, hvordan vi kan finde en god løsning.

Leif Andersen, ejer af Morudgaard.

Inventar er intakt

De hyggelige selskabslokaler på Morudgaard står ikke tomme på trods af Ole og Mette Andersens konkurs, oplyser Leif Andersen.

- Alt inventar står fuldstændig, som det hele tiden har gjort, så folk kan genkende alt. Dengang Ole overtog forretningen lavede vi et dokument, hvori der stod, at Ole skulle vedligeholde inventaret, og jeg var ejer af det, og den aftale accepterede kurator.

Leif Andersen har endnu ikke taget stilling til, hvordan restauranten skal drives fremadrettet.

- I starten vil vi lade være med at binde os til á la carte og sådan noget. Det primære er, at folk kan leje et selskabslokale, og så kan de selv afgøre, om vi skal stå for mad og drikkelse, eller om de selv vil gøre det, forklarer Leif Andersen.

Det var i sin tid Leif Andersens kone og hendes søster, som bor på den anden side af Morud Skov, der i 1989 startede cafeen. Efterspørgsel på mad blandt gæsterne betød, at restaurantdrift også blev en del af forretningen. Leif Andersen har selv bidraget i køkkenet gennem mange år, indtil sønnen i 2005 overtog restauranten.

- Min kones søster er gift med en italiener, så det var derfor, restauranten fik det her italienske præg. Pizzabuffeten var vældig populær. Der kom mange familier med små børn, og det var et godt koncept, fordi de fik noget at spise med det samme, siger Leif Andersen.

Leif Andersen kan kontaktes på følgende telefonnummer: 40 42 79 01.

I denne staldbygning har der for mange år siden gået grise rundt. I dag er lokalet omdannet til en hyggelig restaurant med autentisk atmosfære.
Leif Andersen bor i hovedbygningen på Morudgaard sammen med sin hustru Lis. Her ses han i køkkenet, der er placeret bagerst i det første selskabslokale.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce