Annonce
Nordfyn

Efter restaurant gik konkurs: Leif hjælper klemte konfirmander

Leif Andersen bliver jævnligt kontaktet af folk, der er usikre på, om det stadig er muligt at holde en fest på Morudgaard. Foto: Emil Hermann
Ejer af Morudgaard rækker hånden frem til konfirmand-familier, der mistede reservationer i forbindelse med konkurs.

Morud: Over 10 konfirmationer var i bogen hos de tidligere forpagtere af Morudgaard Ole og Mette Andersen, der i slutningen af januar på Facebook offentliggjorde, at de var nødsaget til at gå konkurs på grund, at "udfordringerne havde steget dem over hovedet".

Mange nordfynske familier har derfor skulle i gang med at søge nye muligheder for at finde et sted, hvor konfirmationsfesten kan afholdes. For de familier, som endnu ikke har været heldige at finde et andet festlokale, kommer der her en hjælpende hånd fra Leif Andersen, der ejer af Morudgaard sammen med sin hustru Lis.

Leif Andersen vil meget gerne leje sine selskabslokaler ud til nogle af de familier, der skulle være kommet i klemme i forbindelse med sønnens konkurs.

- Vi har gjort det nu, at jeg genopbygger Morudgaard ved, at man på traditionel vis kan holde sin konfirmation, eller man kan leje selskabslokalerne ligesom i et forsamlingshus og så selv medbringe mad, vin og sodavand, fortæller Leif Andersen og tilføjer:

- Vi vil hjælpe jer alt det, vi overhovedet kan, så I får en god dag. Vi ved godt, at det er en frygtelig knibe, disse familier er havnet i. I er velkomne til at kontakte mig per telefon, så vi kan sætte os ned og få en snak om, hvordan vi kan finde en god løsning.

Leif Andersen fortæller, at hans søn meget gerne ville have ringet til de familier, der blev berørt af konkursen, men telefonnumrene blev taget fra ham.

- Kurator løb med bogen med alle bestillingerne i, så min søn kunne ikke ringe til dem og sige: "det må I sgu undskylde" - vi prøver at finde ud af noget andet". Og gæsterne har ikke kunnet få fat i min søn, fordi hans telefon og internet også blev lukket ned.

Annonce
- Vi vil hjælpe jer alt det, vi overhovedet kan, så I får en god dag. Vi ved godt, at det er en frygtelig knibe I er havnet i. I er velkomne til at kontakte mig per telefon, så vi kan sætte os ned og få en snak om, hvordan vi kan finde en god løsning.

Leif Andersen, ejer af Morudgaard.

Inventar er intakt

De hyggelige selskabslokaler på Morudgaard står ikke tomme på trods af Ole og Mette Andersens konkurs, oplyser Leif Andersen.

- Alt inventar står fuldstændig, som det hele tiden har gjort, så folk kan genkende alt. Dengang Ole overtog forretningen lavede vi et dokument, hvori der stod, at Ole skulle vedligeholde inventaret, og jeg var ejer af det, og den aftale accepterede kurator.

Leif Andersen har endnu ikke taget stilling til, hvordan restauranten skal drives fremadrettet.

- I starten vil vi lade være med at binde os til á la carte og sådan noget. Det primære er, at folk kan leje et selskabslokale, og så kan de selv afgøre, om vi skal stå for mad og drikkelse, eller om de selv vil gøre det, forklarer Leif Andersen.

Det var i sin tid Leif Andersens kone og hendes søster, som bor på den anden side af Morud Skov, der i 1989 startede cafeen. Efterspørgsel på mad blandt gæsterne betød, at restaurantdrift også blev en del af forretningen. Leif Andersen har selv bidraget i køkkenet gennem mange år, indtil sønnen i 2005 overtog restauranten.

- Min kones søster er gift med en italiener, så det var derfor, restauranten fik det her italienske præg. Pizzabuffeten var vældig populær. Der kom mange familier med små børn, og det var et godt koncept, fordi de fik noget at spise med det samme, siger Leif Andersen.

Leif Andersen kan kontaktes på følgende telefonnummer: 40 42 79 01.

I denne staldbygning har der for mange år siden gået grise rundt. I dag er lokalet omdannet til en hyggelig restaurant med autentisk atmosfære.
Leif Andersen bor i hovedbygningen på Morudgaard sammen med sin hustru Lis. Her ses han i køkkenet, der er placeret bagerst i det første selskabslokale.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce