Annonce
Nyborg

Efter protester: Udsigt til sol i parcelhuskvarteret

Strandhøjen A/S har fået udarbejdet skyggediagrammer, som viser, at skyggerne fra det kommende storbyggeri ved Skaboeshusevej i Nyborg ikke på noget tidspunkt af året og døgnet vil nå over i parcelhushaverne på den anden side af vejen. Eksempel her er skyggevirkningerne på en solbeskinnet formiddag i marts. Skyggeeffekten er endnu mindre på en solskinsdag i juni, fordi solen står højere på himmelen. Grafik: Akitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen.
Solen vil fortsat skinne på udelivet i Skovparken. Computerdiagrammer viser, at boligområdet Strandhøjens op til fem etager ikke vil kaste skygger over det store parcelhuskvarter i det nordlige Nyborg.
Annonce

Nyborg: Det største boligbyggeri i nyere tid i Nyborg vil ikke komme til at kaste skygger over livet i Skovparken.

Det store parcelhuskvarter bliver nærmeste genbo til Strandhøjen - det nye, 26.000 kvadratmester store boligområde, som i løbet af de næste par forventes at ville skyde op i det naturskønne område, hvor institutionen Strandvænget før lå.

Genboerne har gjort indsigelse mod et lokalplanforslag for området og samlet 623 underskrifter ind til støtte for den.

Men efter at bygherren Strandhøjen A/S har givet en serie skyggediagrammer en tur gennem computeren, har beboerne i Skovparken nu én bekymring mindre: Frygten for, at det op til 17 meter høje boligbyggeri i fem etager vil gøre det af med formiddagssolen i deres haver.

Annonce

Når kun til cykelstien

Skyggediagrammerne, som Fyens Stiftstidende er i besiddelse af, og som samtidig er sendt til Nyborg Kommune, viser, at skyggerne fra det kommende storbyggeri i intet tilfælde vil nå længere end til den vestlige cykelsti på Skaboeshusevej.

Strandhøjen A/S har ladet et arkitektfirma beregne skyggerne morgen, middag og aften på forskellige tidspunkter af året. Og selv ikke i det værste tilfælde vil skyggerne nå ned i haverne på anden side af Skaboeshusevej.

Skyggediagrammerne er ikke taget med i det forslag til en lokalplan for området, som genboerne har haft mulighed for at forholde sig til.

- Og det havde selvfølgelig været smart, for så havde vi undgået unødig usikkerhed blandt beboerne i Skovparken, erkender direktør i Strandhøjen A/S, René Søgaard Larsen.

Annonce

Trækker byggelinje tilbage

René Søgaard Larsen gentager også et løfte om at rette henvendelse til Nyborg Kommune med en anden vigtig tilføjelse til den endelige lokalplan for Strandhøjen.

Det forslag til en lokalplan, der har været i høring, opererer med et byggefelt for nybyggeriets største enkeltbygning, der går helt ud til Skaboeshusevej. Og det har skabt yderligere bekymring blandt beboerne i Skovparken.

Derfor vil Strandhøjen A/S nu gå til kommunen med et forslag til en byggelinje, der er trukket et stykke tilbage fra vejen.

- Det har hele tiden været vores plan, at der skal være parkeringspladser ude foran mod Skaboeshusevej. Vi har bare ikke tænkt på problemet med bekymringen for skygge, og derfor er byggelinjen, som den er i lokalplanforslaget, siger René Søgaard Larsen.

De nye skyggediagrammer og ønsket om en tilbagetrukket byggelinje indgår nu i det videre arbejde med at udarbejde en endelig lokalplan for det største boligbyggeri i Nyborg i nyere tid med plads til cirka 200 nye boliger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Påvirket fynbo fik taget bilen

Annonce