Annonce
Odense

Efter professionel fodboldkarriere: Sune Heilbo er faldet for golf

Sune Heilbo har en fortid som professionel fodboldspiller, men i dag har han skiftet fodbolden ud med en golfbold. Foto: Kurt Rasmussen
En knæskade satte en stopper for Sune Heilbos aktive fodboldkarriere, men til alt held fandt han erstatning i golf.

Odense: Som ung var han professionel fodboldspiller i OB, senere blev han indkøbschef i en golfbutik, og i dag sælger han sponsorater for OB.

- Man kan sige, at jeg har haft tre sportskarrierer, siger Sune Heilbo med et smil, da avisen møder ham tirsdag formiddag midtvejs på banen under Stiften Golf Cup.

Han er tee’et ud sammen med Susanne Frank halvanden time tidligere, og ved kontrolposten efter niende hul skal deres scorekort affotograferes og sendes ind til sekretariatet, så de kan følge med i, hvordan stillingen ser ud.

Annonce


Jeg elsker at møde nye mennesker og hygge mig, og der er aldrig nogen sure mennesker på golfbanen, for hvis de er sure, så bliver de hjemme

Sune Heilbo


- Det går rimeligt, siger de to golfspillere og fortæller, at de hver har scoret 17 point, hvilket er et point fra deres normale niveau.

- Men det er hyggeligt. Der er dejligt vejr, og banen og selskabet er fantastisk, siger Sune Heilbo med et smil, inden de to turneringsdeltagere fortsætter deres runde.

Selvom Sune Heilbo må leve med en skade på højre knæ, er det lykkedes ham at komme ned i handicap 2,6.  Foto: Kurt Rasmussen

Nyt bekendtskab

To timer senere er Sune Heilbo færdig med de 18 huller og har taget plads på Odense Golfklubs terrasse. Han kan fortælle, at den samlede score blev på 34 point – altså to point under normal standard. Men humøret er intakt hos den 42-årige golfspiller.

- Jeg synes, det er fantastisk at kunne gå tre-fire timer som i dag med Susanne, som jeg så lærer at kende. Det synes jeg, golf kan, det der med at man lærer hinanden at kende på kryds og tværs. Jeg elsker at møde nye mennesker og hygge mig, og der er aldrig nogen sure mennesker på golfbanen, for hvis de er sure, så bliver de hjemme, siger han.

Annonce

Blev fanget af golf

Golfen har ramt den tidligere fodboldspiller i hjertet som en hole in one, men det var lidt af en tilfældighed, at det skulle ske.

- Min interesse for golf startede faktisk i min tid hos OB i starten af nullerne. Det var de gamle spillere, der lokkede os unge med ud på golfbanen for at prøve det af, og jeg syntes, det var meget sjovt, så golfen har hængt ved lige siden, siger Sune Heilbo, hvis handicap i dag ligger på 2,6, som er et særdeles fint niveau.

- Jeg har spillet meget, og hvis man har lidt flair for det og er god med en bold, så er golf en fantastisk sport, siger han.

Annonce

Fysik kontra det mentale

Han er medlem af Odense Eventyr Golf, hvor han også er kaptajn på et hold, der spiller i 4. division.

- Vi er en gruppe på 40-50 år, som elsker at spille golf, og som har et fornuftigt niveau og hygger os med det ikke mindst, siger han og giver sit bud på de forskelligheder, der er på fodbold og golf.

- Golf er meget individuel, og man skal arbejde meget med sig selv, hvor fodbolden er en holdsport, og det er den væsentlige forskel, siger Sune Heilbo og fortsætter.

- Der er også et andet fysisk aspekt i fodbold, hvor man skal løbe og bevæge sig mere, mens det i golfen er mere i øverste etage, man skal have fokus, siger han og understreger, at der også er et vigtigt sammenligningspunkt.

- Jeg har altid været glad for at spille fodbold, fordi det er sjovt, og sådan er det også med golf. Jeg kan stå og træne en time, fordi jeg gerne vil forfine spillet og dygtiggøre mig, siger han og fortæller, at en knæskade for længst har gjort det svært at fortsætte med fodbolden.

Derfor er golf en kærkommen erstatning for den sportsglade odenseaner.

- Fodbolden blev jo et arbejde på et tidspunkt, og der var nogle forventninger til det. Dér skulle jeg levere resultater, mens det i golf ikke gælder liv eller død, hvis man spiller dårligt. Det er en hobby for mig at spille golf, og jeg elsker det, og så kan jeg kombinere det lidt med mit arbejde, så det er helt fint, siger han og sætter to streger under sine forskellige karrierevalg.

- Jeg kan ikke slippe golf eller sport eller menneskelige relationer i det hele taget, lyder det fra Sune Heilbo.

Stiften Golf Cup

Stiften Golf Cup blev første gang afholdt i 1995 og afholdes dermed for 27. gang i år.

Ideen til turneringen er hentet fra Odenses svenske venskabsby Norrköping, hvor den lokale avis i mange år har haft en lignende turnering.

Tidligere redaktør på Fyens Stiftstidende Hans Kiel er ophavsmand til turneringen.

I år er der 350 tilmeldte til turneringen.

Der spilles i A-, B-, C- og D-rækken.

De indledende runder spilles mandag, tirsdag, torsdag og fredag.

120 spillere kvalificerer sig til finalerne, der spilles søndag 1. august.

Vinderen af A-rækken bliver kåret som vinder af Stiften Golf Cup.

Annonce
Fyn For abonnenter

Fynbus giver kontrollører bodycam: 'Fede luder - dine børn dør' - trusler er blevet en del af arbejdsdagen for Christina, der bare skal tjekke en busbillet

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Giftige svampe kostede Tikko livet: Nu melder dyrehospital om flere døde hundehvalpe

Erhverv For abonnenter

Fynbus-direktør: - Derfor sætter vi kamera på kontrollørerne

Faaborg-Midtfyn

Mangler 200 cykler: Nu må succesfuld cykelhandler skuffe sine kunder gang på gang

Erhverv

Claudia fik en god idé, mens hun ammede sin søn: Har fordoblet salget i år og drømmer om sin egen hudplejeserie

Assens

Byrådskandidat om budgetaftale: Anstændig hjemmepleje kan skabes for 200 kroner om året pr. borger

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Faaborg-Midtfyn

Bilist ødelagde hæk og endte i have

Fyn For abonnenter

Autist fængslet for fjerde gang for at krænke mindreårige - forening ønsker bedre indsats i fængslerne og retsvæsenet

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Fyn

Kendt Odense-advokat død efter kort tids sygdom

Erhverv For abonnenter

Finn og Peer startede for sig selv, da arbejdspladsen flyttede: Nu har de 26 ansatte

Middelfart

Konditor storhitter med både chokolade og bryggeri i baglokalet: - Vi satte de første 500 øl til salg, og på en uge var alt udsolgt

Annonce