Annonce
Kerteminde

Efter partihop: Sonja Rasmussen overvejer at genopstille til byrådet

Sonja Rasmussen er nu byrådsmedlem for Kertemindelisen.

Sonja Rasmussen, Lars Bo Jensen og Dorte Kempf vidste ikke, at Thomas Lindevang havde trukket sig, førend de hoppede fra Borgerlisten

Uenigheder over Borgerlistens holdning til havneudviklingsplanen fik fredag morgen de tre byrådsmedlemmer Sonja Rasmussen, Lars Bo Jensen og Dorte Kempf til at forlade Borgerlisten og skifte til Kertemindelisten.

Skiftet får nu Sonja Rasmussen til at overveje at stille op til byrådet som borgmesterkandidat for Kertemindelisten.

- Jeg siger hverken ja eller nej til, om jeg stiller op til næste kommunalvalg, det er noget, vi snakker om. Nu er det sagen, der tæller.

- Jeg kan mærke, at jeg brænder voldsomt meget for, at der skal ske noget på havnen i Kerteminde, og hvem der så skal være spidskandidat, det er noget, vi afgør til efteråret, siger Sonja Rasmussen, der tidligere har meddelt, at hun ikke vil tage en ny omgang i byrådet.

- Det er jo lidt en hverken/eller-udmelding jeg kommer med, erkender den tidligere borgmester i Kerteminde.

Med skiftet til Kertemindelisten følger de tre nu tidligere medlemmer af Borgerlisten to andre medlemmer af Borgerlisten: Jørgen Schou og Solveig Gaarsmand, der forlod Borgerlisten tidligere i år, da resten af listen ikke længere støttede op om byggeriet at et nyt rådhus i Kerteminde.

- Vi har rigtigt meget tilfælles med Jørgen Schou og Solveig Gaarsmand, og på en eller anden måde er det som om, vi er kommet hjem igen, siger Sonja Rasmussen.

Vi kan ikke starte med et nej

Sonja Rasmussen, Lars Bo Jensen og Dorte Kempf besluttede sig for at skifte til Kertemindelisten, efter Borgerlistens borgmesterkandidat, Thomas Lindevang, torsdag i et indlæg i Fyns Stiftstidende meldte ud, at Borgerlisten sagde nej til den nye havneplan, og listen kun ville være med til at bygge højst 45 boliger på Strandkilen.

Den udmelding var ikke afklaret med resten af Borgerlisten, hvor i altfald de tre afhoppere gerne vil deltage konstruktivt i byrådets forhandlinger om udviklingen af havnen i Kerteminde.

- Vi kunne ikke leve med Thomas Lindevangs udmelding om havnen. For os tre er det afgørende at få nogle resultater igennem, og så kan man ikke bare starte med at sige nej, før forhandlingerne starter, siger Sonja Rasmussen.

Annonce

Kort karriere for spidskandidat

Thomas Lindevang blev præsenteret som Borgerlistens borgmesterkandidat på Langeskov Kræmmermarked 22. september, og han nåede dermed at være spidskandidat knap en måned, førend han fredag morgen meddelte, at han trækker sig som borgmesterkandidat.

- Da jeg nu, allerede efter kort tid som borgmesterkandidat, alligevel ikke finder denne fulde opbakning, ser jeg et konstruktivt samarbejde i fremtiden problematisk. Da det er min holdning, at kampe skal kæmpes internt, og ikke eksternt, har det fået mig til at træffe denne svære beslutning, skriver Thomas Lindevang i en pressemeddelelse, der slutter med en besked om, at den tidligere borgmesterkandidat ikke står til rådighed for yderligere kommentarer.

De tre udbrydere fra Borgerlisten; Sonja Rasmussen, Lars Bo Jensen og Dorte Kempf, var ikke klar over, at Thomas Lindevang allerede havde trukket sig fra toppen af valglisten, da de fredag morgen forhandlede sig frem til partiskiftet med Jørgen Schou fra Kertemindelisten.

- Det havde han ikke meddelt os, da vi snakkede om det her til morgen, men det havde ikke gjort nogen forskel. For selvom vi er uenige med Jørgen Schou og Solveig Gaarsmand om et nyt rådhus i Kerteminde, så er vi enige med dem om alle andre ting, siger Sonja Rasmussen, der peger på, at rådhuset under alle omstændigheder er sendt til tælling i den nuværende periode.

- Vi er enige om, at nu er det vigtigt, at vi får en dialog i byrådet om udviklingen på havnen,og jeg har allerede haft en snak med borgmesteren om, at vi gerne vil være med til at udvikle havnen, siger Sonja Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Annonce