Annonce
Odense

Panda måtte skydes ned fra træ: Nu skal Odense Zoo flugtsikres

Odense Zoo har to røde pandaer, der er søstre. Deres anlæg ligger tæt på indgangen til Zoo, og de to bjørne er flere gange sluppet ud af indhegningen. De fleste gange har personalet fanget dem hurtigt igen. Arkivfoto:Yilmaz Polat
Den røde panda i Odense Zoo har det godt, efter sin springtur ud på Tietgens Allé onsdag aften. I dag gennemgås anlægget for nye flugtveje.
Annonce

I dag beskærer havefolkene i Odense Zoo bambus. Ikke fordi det er den rigtige årstid til beskæring af havens buske, men fordi de tætte bambusbuske ved anlægget med røde pandaer har vist sig at være en flugtvej for den lille nysgerrige bjørn, der har endnu en gang har været på springtur.

Onsdag aften måtte Zoos dyrlæge ud og skyde den røde panda ned fra et træ på Tietgens Allé lige ved Odense Å, efter beboere havde opdaget dyret springe op i et træ. Her sad den stadig, da først politiet og siden dyrlægen kom til stedet, og ved hjælp af en bedøvelsespil fik den i nettet.

I dag opholder den røde panda sig indendøre, mens personalet beskærer bambus og endnu en gang gennemgår anlægget for flere mulige flugtveje.

For det er bestemt ikke første gang, at en af de røde pandaer slipper ud af sit anlæg. Det er sket så mange gange, at vicedirektør i Odense Zoo, Nina Collatz Christensen, ikke har tal på det længere.

- Vi har haft røde pandaer i over tyve år, tror jeg, og det er jo dyr, der er afsindigt gode til at klatre og er nysgerrige. I alle europæiske zoologiske haver har de ry for at være dygtige til at klatre og gode til at slippe ud af deres anlæg, fortæller hun.

Den røde panda, der slap ud onsdag aften, er formentlig kommet ud ved hjælp af bambusbuskene, der er blevet tynget ned af regnen og ind over den røde pandas indhegning, men i januar sidste år slap samme røde panda ud, fordi det blæste kraftigt. Teorien var her, at den var blæst ud eller måske faldet ned efter at have gået på hegnet.

Den gang blev den røde panda ramt af en bil på Sdr. Boulevard og måtte "lappes sammen," da den kom hjem til Zoo igen, fortæller Nina Collatz Christensen.

Zoolog og vicedirektør i Odense Zoo, Nina Collatz Christensen, er ikke overrasket over at pandaen fandt en vej ud onsdag aften. For pandaerne er nysgerrige og afsindigt gode klatrere. I dag skæres en del bambus ned, som menes at være den flugtrute den ene panda brugte onsdag. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Annonce

Anlægget i orden

At de røde pandaer er sluppet ud af deres anlæg efterhånden mange gange, får ikke Odense Zoo til at overveje, om de fortsat skal være i så åben en indhegning.

- Det er jo over et år siden, den slap ud sidst, så det vil vi nok ikke lave om. Nu har vi fundet årsagen og sidst satte vi strøm på, så vi forbedrer det lidt hver gang, siger Nina Collatz Christensen.

De borgere, der fandt den røde panda onsdag aften gjorde det rigtige i at ringe til politiet.

Selv om den røde panda set nuttet ud og ikke er så stor, så skal man ikke forsøge at fange den.

- Den er overhovedet ikke tam og formentlig temmelig stresset i situationen, så det kan ikke anbefales at komme til den. Det gør vi ikke en gang selv her i Zoo. Heller ikke med handsker, som de kan bide igennem, fortæller Nina Collatz Christensen.

Der er for tiden to røde hun-pandaer i Odense Zoo.

Annonce
Annonce
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn For abonnenter

Tidligere borgmester på Ærø giver råd inden budget-forhandlinger: Man skal tænke sig om, inden man bruger alle pengene

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce