Annonce
Assens

Efter påsat brand: Kerte Kirke er genåbnet

Kerte Kirke har været lukket i 13 måneder på grund af restaurering som følge af røg- og sodskader i forbindelse med den påsatte brand i november sidste år. Genindvielsen sker med en gudstjeneste med musik og tale af blandt andre biskop Tine Lindhardt Foto: Kim Rune

Torsdag blev en fyldt Kerte Kirke genåbnet efter branden sidste år. Festdagen blev fejret med besøg af biskoppen, kransekage og champagne.

Kerte: Biler i massevis fylder parkeringspladsen, og endnu flere holder langs vejen til Kerte Kirke. Indenfor er kirken fyldt, og enhver frygt for om menigheden vil tage deres kirke til sig igen er forduftet. Det er godt et år siden, Kerte Kirke måtte lukkes ned, efter en ukendt person havde sat ild til kirkedøren og derved forårsaget store skader på hele kirken på grund af den røg og sod, der blev udviklet.

Men nu har julen bragt velsignet bud, som der bliver sagt i en tale, arkitekten holder. Håndværkerne er færdige med restaureringen, og beboerne i Kerte har fået deres kirke tilbage lige før julegudstjenesterne.

Biskop Tine Lindhardt har taget turen til Kerte for at indvie den mere end 100 år gamle kirke.

- Jeg erklærer hermed på mit embeds vegne dette hus, Kerte Kirke, og alt hvad det rummer, at være genåbnet og taget i brug som Guds hus og kirke, siger hun, efter kar og bøger er blevet båret op til hende.

Det er også biskoppen, der står for prædiken, og der er musikalsk indslag ved René Kappendrup, Anitta Nielsen, Lis Andersen og Eva Østergaard. Efter prædiken, salmer og takketaler giver menighedsrådet kransekage og champagne. Der er skruet helt op for festlighederne i kirken, og det sætter de lokale pris på. To af dem er Ellen og Poul Blæsbjerg på henholdsvis 75 og 84 år, der begge bor i Kerte.

- Det er godt, kirken er åbnet igen, og det er et fint arrangement. Gudstjenesterne i konfirmandstuen er hyggelige, men det er noget andet i kirken. I konfirmandstuen er der klaver, mens der er orgel her. Der er også mange, der har brug for kirken til bryllupper og begravelser, siger Ellen Blæsbjerg.

Restaureringen af Kerte Kirke har været et omfattende arbejde. Artlertavle, orgel, prædikestol og lysekroner skulle renses. Kalkede vægge og hvælv skulle renses og dernæst vaskes. Alt sammen manuelt kvadratmeter for kvadratmeter. Der har været pudsereparationer og kalkbehandlinger af fire omgange, hvor den sidste var med kalk fra 1994. Våbenhuset rødlige granittrappe måtte nyhugges, og sidst men ikke mindst skulle tømrerne bygge en ny egetræsdør, som lignede den gamle til fulde.

Annonce

Gudstjenesterne i konfirmandstuen er hyggelige, men det er noget andet i kirken.Ellen Blæsbjerg, beboer i Kerte

Formand for menighedsrådet Lars Kristian Pedersen (i midten) var en af talerne ved genindvielsen af Kerte Kirke. Foto: Kim Rune
Biskop Tine Lindhardt stod for gudstjenesten ved genindvielsen af Kerte Kirke. Foto: Kim Rune
Programmet var fyldt med salmer og musik, da Kerte Kirke blev genåbnet torsdag. Foto: Kim Rune
Der var mødt så mange lokale op til genindvielsen af Kerte Kirke, at kirkens parkeringsplads ikke havde pladser nok. I stedet måtte de sidste ankomne parkere langs vejen til kirken. Foto: Kim Rune
Biskop Tine Lindhardt stod for gudstjenesten ved genindvielsen af Kerte Kirke. Foto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce