Annonce
Middelfart

Efter påsat brand: Boligforening tjekker sikkerheden i alle etageejendomme

Politiet blev tilkaldt til Bøgeparken i Nørre Aaby onsdag klokken 06.04, da beboere opdagede, at der var ild i et par avisstakke, og en dreng løb fra stedet. Privatfoto
En dreng er blevet set i færd med at sætte ild til aviser ved Bøgeparken i Nørre Aaby, og det får nu Boligforeningen Lillebælt til at tjekke op på sikkerheden ved boligforeningens andre etageejendomme.

Nørre Aaby: Tidligt onsdag morgen får Jesper Marhauer Bruhn‎s kone forhindret, at en brand i en stak aviser ved en kælderindgang til en etageejendom i Bøgeparken, Nørre Aaby, breder sig.

Kort tid efter opdager hun, at en dreng på anslået 10 til 14 år får sat ild foran endnu en kælderindgang, og han løber væk, da han bliver opdaget.

Jesper Marhauer Bruhn beretter om oplevelsen i Facebook-gruppen Nørre Aaby, hvor politiet efter klokken seks om morgenen ankommer til stedet.

Han fortæller til Fyens Stiftstidende, at folk i området er rystede og utrygge over episoden, men der går ikke længe, før Boligforeningen Lillebælt kommer på banen.

Bestyrelsesformand Alex Gren læser nemlig opråbet på Facebook, og han sætter boligforeningens ansatte i gang med at tjekke op på låsesystemer og røgalarmer. Ikke bare i Bøgeparken, men i samtlige af boligforeningens etageejendomme i Ejby, Nørre Aaby, Strib og Middelfart.

Annonce

Ros til boligforening

- Vi tager sådan nogle ting helt ekstremt alvorligt, og der blev i går (onsdag, red.) sat alle kræfter ind på at få sat røgalarmer op i afdelingen. Samtidig tjekker vi alle vores andre steder, siger Alex Gren.

- Vi kigger på, hvordan vi kan håndtere tingene, så folk kan føle sig trygge, og så holder vi møde med de afdelinger, hvor der kan være et problem, tilføjer boligforeningsformanden.

Alex Gren understreger, at der for ham ikke blot er tale om en enkeltstående hændelse, da den slags situationer typisk giver anledning til at tjekke op på sikkerheden generelt.

For otte år siden var der ifølge formanden et forslag fra bestyrelsen om at installere dørtelefoner i en afdeling, men det ville have krævet en huslejestigning, og beboerne stemte nej.

En leverandør er blevet bedt om at give et tilbud på, hvordan man kan forbedre låsesystemerne rundt omkring i boligforeningens etagebyggerier, og først derefter kan Alex Gren sige nærmere om, hvilke muligheder de kan arbejde videre med.

Jesper Marhauer Bruhn roser Boligforeningen Lillebælts reaktion:

- Jeg synes, de har reageret meget professionelt og hurtigt, mener han.

Grill og rødvin skal samle

Fyns Politi oplyser, at man har gode spor at gå efter i jagten på den formodede - og unge - brandstifter.

- Vi har en mistænkt, som vi skal have snakket med, fortæller politiassistent Poul Hollensted.

Lørdag aften har beboerne i Bøgeparken arrangeret grillaften, og det bakker Boligforeningen Lillebælt nu op om, så beboerne kan få talt med hinanden om oplevelsen.

- Afdelingsbestyrelsen har indkaldt til en grillaften, hvor folk selv skal tage mad og drikke med. Men vi vil gerne samle så mange som muligt, så vi vil gerne give en grillbakke og rødvin. Jeg tror, at der er nogle, der føler sig bekymret, og det tager vi alvorligt, siger Alex Gren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce