Annonce
Indland

Efter otte måneder sker der noget: Rigspolitiet lover yderligere fem kameraer på motorvejsbroer allerede i dag

Blomster på motorvejsbroen mellem Blommenslyst og Vissenbjerg på Fyn, hvor en person omkom, efter at der blev kastet en betonklods ned på en families bil i 2016.
  • Kun tre af 30 lovede kameraer ved motorvejsbroer er blevet sat op, omtrent ni måneder efter at det blev lovet.
  • Nu siger Rigspolitiet, at otte kameraer vil være i gang, inden fredagen er omme.

Rigspolitiet skal give en forklaring over for forligskredsen på, hvorfor kun tre ud af 30 lovede kameraer ved motorvejsbroer er blevet sat op.

Det siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Ministeren reagerer på Radio24syvs historie fredag om, at det er gået ualmindeligt langsomt med at få sat 30 lovede kameraer op, der skal sætte en stopper for stenkast ved motorvejsbroer.

- Jeg må sige, at jeg er stærkt utilfreds med, at der ikke er kommet flere kameraer op. Det er en sag, jeg vil bede Rigspolitiets ledelse redegøre for over for forligskredsen, siger justitsministeren.

For to år siden blev en tysk familie ramt af en stor betonflise på den fynske motorvej. Kvinden døde på stedet, og manden blev invalid.

For at sætte en stopper for stenkast ved motorvejsbroer sagde justitsminister Søren Pape Poulsen i november 2017, at han ville sætte 30 kameraer op på udvalgte steder.

Men kun tre ud af 30 kameraer er sat op i slutningen af august 2018, viser en aktindsigt fra Justitsministeriet og oplysninger fra Rigspolitiet ifølge Radio24syv.

Annonce

Hos Socialdemokratiet er der stærk utilfredshed.

- Det er simpelthen mangel på respekt. Vi havde fået lovning fra Søren Pape Poulsen på, at kameraerne ville blive sat op inden årsskiftet. Jeg troede, de alle var sat op, og der var styr på det, siger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, til Radio24syv.

Rigspolitiet meddelte i december 2017, at man var "i fuld gang" med at anskaffe kameraerne.

I dag beklager kommunikationsdirektør i Rigspolitiet Anders Frandsen, at det ikke er gået hurtigere, men siger samtidig, at politiet ligesom for ti måneder siden "er i fuld gang" med at få sat kameraerne op.

- Der er nogle ting, man skal have undersøgt i en opstartsfase: forskellige typer kameraer, de tekniske specifikationer og udbudsvurderingen. Men vi er i fuld gang, og der er nu acceleration i processen, siger Anders Frandsen fra Rigspolitiet til Radio24syv.

Det er fredag formiddag blevet mere konkret, da Rigspolitiet fredag formiddag skriver på Twitter, at otte kameraer ved dagens udgang vil være sat op forskellige steder.

Politiet regner med at have sat 22 kameraer op inden 1. november, skriver Radio24syv.

Gerningsmanden i sagen med den tyske familie blev aldrig fundet.

Det var den mest alvorlige episode i en lang række af sager med stenkast fra danske motorvejsbroer.

Tirsdag blev endnu en bil på den Fynske Motorvej udsat for stenkast, da en genstand ramte taget af bilen, der kørte under motorvejsbroen på Ravnebjerggyden.

Fyens.dk undersøger sagen i dybden i podcasten "Stop stenkasteren", som du kan høre her.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce