Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efter nyt smittetilfælde på midtfynsk skole: To testbiler i Ringe mandag

For femte dag i træk kan man blive testet for covid-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune. Corona-testbiler har tidligere holdt ved rådhuset i Ringe. Mandag kan man blive testet på Nordagerskolens parkeringsplads. Arkivfoto: Sandra Goldek
Søndag blev en elev i 8. klasse på Nordagerskolen i Ringe konstateret smittet. Mandag kommer to af regionens corona-testbiler til skolen for at teste borgere uden symptomer.

Ringe: Mandag kommer to af regionens mobile testenheder igen til Ringe.

Det sker efter, en elev i en af Nordagerskolens 8. klasser søndag blev konstateret smittet med covid-19, hvorefter elever i 7., 8. og 9. klasse samt de tilhørerende lærere fik besked på at blive hjemme i den kommende tid for at blive testet.

De to testbiler vil holde på Nordagerskolens parkeringsplads - den ene i tidsrummet 9-17 og den anden mellem klokken 10-16. Det skriver Faaborg-Midtfyn Kommune på dens Facebookside.

Det er femte dag i træk, at det er muligt at blive testet hos en af regionens testbiler i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Det er kun borgere uden symptomer fra 12 år og op efter, som kan blive testet i testbilerne. Her skal man bare møde op med sit sundhedskort.

Børn under 12 år skal testes ved regionens testcentre - eksempelvis i Odense V.

Borgere med symptomer skal henvende sig til egen læge, hvorefter man skal testes ved et af testcentrene på OUH, enten i Odense eller Svendborg.

Annonce

Højt smittetal

Smittetallet i Faaborg-Midtfyn er søndag igen steget. De seneste tal fra Statens Serum Institut viser, at i alt 42 personer fra kommunen er konstateret smittet inden for de seneste syv dage.

Det giver et incidenstal på 81,6, og Faaborg-Midtfyn er således stadig den kommune på Fyn med flest smittede per 100.000 borgere. Til sammenligning er incidenstallet i Odense Kommune 47,0.

Smittetallet begyndte for alvor at stige i onsdags, hvor 16 ud af 18 beboere på Seniorcenter Egebo i Kværndrup blev konstateret smittet med covid-19. På grund af smittetilfælde i løbet af den seneste uge er hele klasser og årgange på både Tre Egeskolen i Kværndrup, Broskolen i Årslev og Øhavsskolen i Faaborg også blevet sendt hjem med beskeden om at blive testet, inden undervisningen kan vende tilbage til normalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Gense live-læsermøde: Minister besvarede fynboernes spørgsmål inden trafik-forhandlinger for milliarder

Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

Nordfyn For abonnenter

Brugsuddelere i nødråb til politiet efter bekostelige tyverier: Samme tyv med smag for champagne og dyre vine kommer igen og igen

Annonce