Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efter nyt smittetilfælde på midtfynsk skole: To testbiler i Ringe mandag

For femte dag i træk kan man blive testet for covid-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune. Corona-testbiler har tidligere holdt ved rådhuset i Ringe. Mandag kan man blive testet på Nordagerskolens parkeringsplads. Arkivfoto: Sandra Goldek
Søndag blev en elev i 8. klasse på Nordagerskolen i Ringe konstateret smittet. Mandag kommer to af regionens corona-testbiler til skolen for at teste borgere uden symptomer.
Annonce

Ringe: Mandag kommer to af regionens mobile testenheder igen til Ringe.

Det sker efter, en elev i en af Nordagerskolens 8. klasser søndag blev konstateret smittet med covid-19, hvorefter elever i 7., 8. og 9. klasse samt de tilhørerende lærere fik besked på at blive hjemme i den kommende tid for at blive testet.

De to testbiler vil holde på Nordagerskolens parkeringsplads - den ene i tidsrummet 9-17 og den anden mellem klokken 10-16. Det skriver Faaborg-Midtfyn Kommune på dens Facebookside.

Det er femte dag i træk, at det er muligt at blive testet hos en af regionens testbiler i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Det er kun borgere uden symptomer fra 12 år og op efter, som kan blive testet i testbilerne. Her skal man bare møde op med sit sundhedskort.

Børn under 12 år skal testes ved regionens testcentre - eksempelvis i Odense V.

Borgere med symptomer skal henvende sig til egen læge, hvorefter man skal testes ved et af testcentrene på OUH, enten i Odense eller Svendborg.

Annonce

Højt smittetal

Smittetallet i Faaborg-Midtfyn er søndag igen steget. De seneste tal fra Statens Serum Institut viser, at i alt 42 personer fra kommunen er konstateret smittet inden for de seneste syv dage.

Det giver et incidenstal på 81,6, og Faaborg-Midtfyn er således stadig den kommune på Fyn med flest smittede per 100.000 borgere. Til sammenligning er incidenstallet i Odense Kommune 47,0.

Smittetallet begyndte for alvor at stige i onsdags, hvor 16 ud af 18 beboere på Seniorcenter Egebo i Kværndrup blev konstateret smittet med covid-19. På grund af smittetilfælde i løbet af den seneste uge er hele klasser og årgange på både Tre Egeskolen i Kværndrup, Broskolen i Årslev og Øhavsskolen i Faaborg også blevet sendt hjem med beskeden om at blive testet, inden undervisningen kan vende tilbage til normalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar Nyborgs volde

Annonce