Annonce
Nordfyn

Efter nye planer for genåbning: Rosenfestivalen er sikret - og med tre komtesser

Komtesserne af Rosenborg, Camilla, Feodora og Josephine, kommer til Rosenfestivalen i Bogense med et års forsinkelse. Pressefoto
De nye genåbningsplaner gjorde, at Jette Kærgaard, leder af Rosenfestivalen i Bogense, tirsdag vågnede op til både lettelse og en masse spørgsmål. Det helt store spørgsmål er i hvilket omfang, festivalen må afvikles.

Bogense: Mens sommerens store musikfestivaler må aflyses, er der garanti for, at årets største begivenhed på Nordfyn, Rosenfestivalen, holdes i år.

Spørgsmålet efter den nye genåbningsplan er hvordan? Umiddelbart sidder Jette Kærgaard, leder af festivalen, med en del uafklarede spørgsmål, som kræver en nærmere dialog med myndighederne for at søge svar på. Festivalen holdes i weekenden 7. - 8.august.

Sikkert er det:

Annonce

- At Bogense i ligeså stor stil som tidligere udsmykkes med rosendekorationer.

- At den traditionsrige udstilling på Bogense Rådhus holdes.

- At den ligeledes tilbagevendende kunstudstilling i multisalen på Bogense Skole afvikles.

- At Bogense Kirke lægger ramme til en akvarel-udstilling.

De tre komtesser

Og så kan Jette Kærgaard afsløre, at de tre komtesser af Rosenborg, Camilla, Feodora og Josephine, deltager i festivalen med den ædle hensigt at forestå navngivningen af en ny rose. Rosendåben er et af weekendens højdepunkter og samler sædvanligvis tusinder af mennesker. Derfor er et af de springende punkter også, om rosendåben kan afvikles, som den plejer. Festivalen er kendetegnet ved, at den foregår over hele byen, og som Jette Kærgaard konstaterer, "så kan vi jo ikke spærre byen af".


Ved de indendørs arrangementer giver det sig selv, at det er muligt at regulere antallet af gæster. Det er straks sværere ved begivenheder i det offentlige rum.


Ved de indendørs arrangementer giver det sig selv, at det er muligt at regulere antallet af gæster. Det er straks sværere ved begivenheder i det offentlige rum. Rosenfestivalen har aldrig tidligere opereret i at sætte indhegninger op for at kontrollere mængden af mennesker.

- Med politiet og myndighederne bliver vi nødt til at dykke ned i, hvordan vi gør tingene bedst muligt, siger Jette Kærgaard.

Annonce

Tusinder af gæster

Det er gratis at deltage i festivalen, og derfor er det også vanskeligt at styre tilstrømningen. Ligesom det er umuligt helt præcist at sige antallet af gæster. Et skøn er, at det i løbet af weekenden godt kan løbe op i henved 20.000 mennesker.

Sidste år var festivalen så godt som aflyst. Som et plaster på såret blev der opsat rosendekorationer rundt i de største nordfynske byer samt på campingpladser. Det iøjnefaldende tiltag gentages, lover Jette Kærgaard.

Tilbage til komtesserne. Det var meningen, at de tre, der befinder sig i periferien af det danske kongehus, allerede skulle have været en del af festlighederne sidste år. Nu kommer de med et års forsinkelse og træder dermed ind i rækken af, kan man sige, royale skikkelser, der har besøgt festivalen. Det har prinsesse Benedikte (2013) og prinsesse Marie (2012) tidligere gjort.

Årets tema i Rosenfestivalen bliver Danmark Rundt, og i Bogense opsættes der alene mere end 100.000 roser til lejligheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce