Annonce
Fyn

Efter ny kæmpebøde til psykiatrien: Politisk formand krummer sine tæer

Theis Mathiasen (DF) , formand for psykiatri- og socialudvalget i Region Syddanmark, er meget utilfreds med, at psykiatrien i Syddanmark nok en gang har gjort sig skyldig i en grov overtrædelse af arbejdsmiljøloven.
Formanden for Psykiatri- og Socialudvalget i Region Syddanmark, Thies Mathiasen (DF), er meget utilfreds med, at psykiatrien i Syddanmark nok en gang svigtede omkring sine sikkerhedsprocedurer, da en medarbejder blev taget som gidsel af en patient på Retspsykiatrisk Afdeling i Middelfart.
Annonce

- Hvordan kan det ske, at en medarbejder kan blive taget som gidsel på Retspsykiatrisk Afdeling i Middelfart?

- Vi har nogle udmærkede procedurer for, hvordan tingene skal foregå på vores afdelinger. Derfor er det selvfølgelig meget uheldigt, at disse procedurer ikke er blevet overholdt. Jeg må indrømme, at jeg krummede mine tæer, da jeg blev orienteret om denne sag.

- Sagen ender efter alt at dømme med, at Region Syddanmark kommer til at betale en bøde på 100.000 kroner. Hvordan har du det med det?

- Det bryder jeg mig selvfølgelig ikke om. Det er en rigtig skidt sag. Og det er helt unødvendigt, at vi er endt i sådan en situation. Vi har vedtaget nogle procedurer, og de skal overholdes.

- Det er ikke første gang, at Psykiatrien i Syddanmark gør sig skyldig i en grov overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen. Det var også tilfældet, da to sygeplejersker og en læge blev stukket ned på Psykiatrisk Afdeling i Odense tilbage i 2012. Hvordan kan sådan noget ske igen?

- Knivoverfaldene i Odense var ganske forfærdelige. Det var en alvorlig øjenåbner for os. Derfor er det naturligvis meget uheldigt, at vi ikke har været i stand til at overholde de udmærkede sikkerhedsprocedurer, vi har indført?

- Der har været et meget alvorligt knivoverfald i 2012 og en gidseltagning i 2018. Er det overhovedet sikkert for medarbejderne i Psykiatrien i Syddanmark at gå på job?

- Ja. jeg mener, at medarbejderne trygt kan gå på arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce