Annonce
Fyn

Efter ny kæmpebøde til psykiatrien: Politisk formand krummer sine tæer

Theis Mathiasen (DF) , formand for psykiatri- og socialudvalget i Region Syddanmark, er meget utilfreds med, at psykiatrien i Syddanmark nok en gang har gjort sig skyldig i en grov overtrædelse af arbejdsmiljøloven.
Formanden for Psykiatri- og Socialudvalget i Region Syddanmark, Thies Mathiasen (DF), er meget utilfreds med, at psykiatrien i Syddanmark nok en gang svigtede omkring sine sikkerhedsprocedurer, da en medarbejder blev taget som gidsel af en patient på Retspsykiatrisk Afdeling i Middelfart.

- Hvordan kan det ske, at en medarbejder kan blive taget som gidsel på Retspsykiatrisk Afdeling i Middelfart?

- Vi har nogle udmærkede procedurer for, hvordan tingene skal foregå på vores afdelinger. Derfor er det selvfølgelig meget uheldigt, at disse procedurer ikke er blevet overholdt. Jeg må indrømme, at jeg krummede mine tæer, da jeg blev orienteret om denne sag.

- Sagen ender efter alt at dømme med, at Region Syddanmark kommer til at betale en bøde på 100.000 kroner. Hvordan har du det med det?

- Det bryder jeg mig selvfølgelig ikke om. Det er en rigtig skidt sag. Og det er helt unødvendigt, at vi er endt i sådan en situation. Vi har vedtaget nogle procedurer, og de skal overholdes.

- Det er ikke første gang, at Psykiatrien i Syddanmark gør sig skyldig i en grov overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen. Det var også tilfældet, da to sygeplejersker og en læge blev stukket ned på Psykiatrisk Afdeling i Odense tilbage i 2012. Hvordan kan sådan noget ske igen?

- Knivoverfaldene i Odense var ganske forfærdelige. Det var en alvorlig øjenåbner for os. Derfor er det naturligvis meget uheldigt, at vi ikke har været i stand til at overholde de udmærkede sikkerhedsprocedurer, vi har indført?

- Der har været et meget alvorligt knivoverfald i 2012 og en gidseltagning i 2018. Er det overhovedet sikkert for medarbejderne i Psykiatrien i Syddanmark at gå på job?

- Ja. jeg mener, at medarbejderne trygt kan gå på arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce