Annonce
Fyn

Efter ny aftale om yderligere genåbning: Antallet af indlagte covid-19 patienter er fortsat meget lavt

Sygeplejerske Alberte Bohse Hansen (til højre) og overlæge Lone Frost Mølgaard har tidligere været voldsomt presset af arbejde med corona-patienter. Men nu er der langt mellem covid-patienterne på det store hospital.

Fyn: Natten til tirsdag lavede politikerne på Christiansborg en aftale om yderligere genåbning af Danmark. En aftale, der blandt andet sender alle børn tilbage i folkeskolens, mens aftalen punkterer drømmen om store musikfestivaler som Tinderbox og Heartland i sommerens løb.

Genåbningen synes velbegrundet, når man ser på det aktuelle pres på sundhedsvæsenet. På Odense Universitetshospital, der har næsten 1000 sengepladser på sine matrikler i Odense og Svendborg, har antallet af coronapatienter det seneste stykke tid været markant faldende.

Den 1. april havde det store hospital 23 covid-patienter. Men i flere uger har antallet af covid-patienter været under 10.

Annonce

Tirsdag er seks patienter indlagt på grund af komplikationer med covid-19-infektion. Dagene forinden har tallene været helt nede på fire patienter.

Da OUH i foråret 2020 og ved årsskiftet var mest belastet af covid-patienter var der indlagt tæt på 50 coronapatienter på OUH. Og af disse var 10 personer eller deromkring så medtaget af deres covid-infektion, at de blev behandlet på intensiv. I adskillige måneder har antallet af covid-patienter med behov for intensivbehandling været på under fem personer.

Flere har fået vaccine

Mens tallene for corona-patienter er lave, bevæger antallet af corona-vaccinerede sig opad.

290.479 borgere i Region Syddanmark har nu fået første vaccination mod covid-19, og dermed er 23,7 procent af de 1,2 millioner borgere i regionen kommet i gang med vaccineprogrammet.

135.052 af regionens borgere er færdigvaccinerede, og ifølge Sundhedsstyrelsen vil vaccinationsprogrammet tage fart i den kommende tid. I alt har flere end en million danskere fået første stik med en vaccine, og Sundhedsstyrelsen forventer at modtage et stigende antal doser i den kommende tid. Regionerne skal derfor kunne vaccinere op mod 100.000 borgere om dagen.

I denne uge får regionen 56.160 doser vaccine fra Pfizer/Biontech og 16.200 doser fra Moderna. De vil blive brugt til anden vaccination af de sundhedsmedarbejdere, der har fået første stik med vaccinen fra Astra Zeneca, og til vaccinationen af borgere mellem 65 og 84 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce