Annonce
Odense

Efter molotovcocktails: Familie smides ud af lejlighed

Der har flere gange været optøjer i Bøgeparken og omkring Bøgetorvet i Vollsmose - her er det fra 2009 - og nu vil boligforeningen Civica sætte en familie på gaden, fordi en af sønnerne er blevet dømt for at kaste molotovcocktails, sten, flasker og andet kasteskyts mod politiet. Arkivfoto: Jørgen Hansen

Boligretten har afgjort, at familie til en af dem, som er dømt for at kaste brandbomber efter politiet i Vollsmose, skal smides ud.

Odense: En Vollsmose-familie til en af de store drenge, som i byretten tidligere i år blev dømt for at smide brandbomber og sten mod politiet, skal smides ud.

Det har boligretten i Odense givet boligforeningen Civica medhold i oven på urolighederne ved Bøgetorvet i Vollsmose. Her blev politipatruljer den 9. juni 2015 om aftenen mødt med molotovcocktails, flasker, sten og andet kasteskyts. Det kostede i første omgang fængselsstraffe til en række unge mænd. Nogle modtog deres domme, mens andre ankede og i forrige uge dømt i Østre Landsret.

Ifølge advokat Claus Tolstrup fra Ajour Advokater, som repræsenterer Civica, kan boligforeningen sætte familien på gaden som følge af urolighederne. Boligretten afsagde i fredags dom i sagen for én af de to unge mennesker, som i byretten valgte at modtage sin dom.

- Det er selvfølgelig et alvorligt skridt at sætte folk ud, men omvendt er der et hensyn at tage til alle de ordentlige mennesker, som bor i området og opfører sig helt normalt og anstændigt, siger advokaten.

Efter urolighederne, som fandt sted over cirka 45 minutter, ophævede han på vegne af Civica en række familiers lejemål. Det var én af dem, boligretten nu har taget stilling til og givet Civica medhold i var i orden.

Familierne til de øvrige seks unge mellem 17 år og 19 år, som i forrige uge fik formildet deres straffe i landsretten for brandbomberne mod politiet, hives først til februar-marts i boligretten. Byretten havde givet dem alle otte måneders fængsel, mens landsretten satte straffene ned, og dertil blev nogle af dem desuden idømt betinget udvisning af Danmark.

En anden og lignende sag blev afgjort i begyndelsen af oktober, hvor en familie, der bor til leje hos Fyns Almennyttige Boligforening (FAB), blev dømt til ikke at skulle flytte. Boligretten fandt, at selv om der var tale om en alvorlig lovovertrædelse, ville konsekvenserne for familien, der ville blive sat på gaden, alligevel være urimelige og uforholdsmæssigt store, blandt andet fordi familien har hjemmeboende børn på under 18 år.

De sidste sager ventes først afgjort i det tidligere forår i boligretten.

Familien, som nu skal sættes ud til februar, har fire uger til at anke boligrettens dom.

Annonce

Urolighederne, som nu betyder, at en familie i Vollsmose sættes på gaden, fandt sted den 9. juni 2015 omkring Bøgetorvet i Odense-forstaden Vollsmose.Her blev fire patruljevogne fra Fyns Politi mødt med flasker, sten, brandbomber og andet kasteskyts.

Størstedelen af bevismaterialet har været videoovervågning på Bøgetorvet samt nogle af de betjente, som oplevede angrebene, mens de sad inde i patruljevognene.

Allerede dengang sagde to boligforeninger i området, at de ville smide familierne til dem, der var involveret i balladen, ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Odense

FIF-hæder til Torben Simonsen

Odense

Syng med Hammers Duo

Annonce