Annonce
Middelfart

Ejer af det konkursramte Melfar Bil-Center: - Det har været et dyrt bekendtskab

Lotte og Frank Schrøder overtog Melfar Bil-Center af Jørgen og Gitte Nielsen 1. januar 2016 og har i alle årene kørt med røde tal. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Efter tre år med store underskud har indehaveren af Middelfarts Suzuki-forretning kastet håndklædet.
Annonce

Middelfart: Det skulle vise sig at blive op af bakke, da Lotte og Frank Schrøder i 2016 overtog Melfar Bil-Center af Jørgen og Gitte Nielsen, der havde drevet forretningen på Værkstedsvej i 36 år.

Tre år med store underskud nåede det at blive til for de nye ejere, inden forretningen mandag blev erklæret konkurs. Det er sket efter en egenbegæring af Frank Schrøder selv.

Parret kom ud af det første år med et underskud på en million kroner, året efter lød underskuddet på 400.000 kroner, mens det i 2018 var på en halv million kroner.

Medarbejderne blev sendt hjem i torsdags uden løn, forretningens hjemmeside blev lukket ned tirsdag morgen.

Annonce

Ejer: Jeg er ked af det

Frank Schrøder lagde torsdag følgende ud på sin LinkedIn-profil:

"Jeg har desværre måtte tage den tunge beslutning at møde op i skifteretten i dag og begære Melfar Bil-Center konkurs. Jeg er ked af det på personalets vegne og på de kreditorer, som vil lide et tab herpå samt kunderne, for hvem dette giver en masse bøvl. De seneste år har været en stor udfordring for firmaet med blandt andet afgiftsændringer, politikere, som taler, før de tænker, to gange brolukning (Den gamle Lillebæltsbro), WLTP (debat om afgifter i henhold til brændstofforbrug, red.) og senest klimapolitik, som får bilkøberne til at stoppe op. Dette har været medvirkende til, at Melfar Bil-Center desværre må lukke. Derfor er jeg nu klar til nye udfordringer, så tøv ikke med at kontakte mig".

Udover over disse ord har han ikke mange kommentarer til avisens spørgsmål, da den fanger ham over telefonen.

- Forretningen kørte jo også med underskud, før vi overtog den. Vi troede på, vi kunne vende det, men det lykkedes desværre ikke.

- Jeg ved ikke endnu, om jeg også går personlig konkurs, men det har i hvert fald været et dyrt bekendtskab, siger Frank Schrøder, der henviser til kurator Jan Bruun Jørgensen fra advokatfirmaet Andersen Partners i Kolding.

Annonce

Pressede bilforhandlere

Jan Bruun Jørgensen ønsker ikke at oplyse konkrete tal men fortæller, at banken er største kreditor. Dertil kommer leverandører og lønmodtagerkrav samt lidt løs gæld, som han kalder det. Værdierne findes i brugte biler, reservedele, lifte og andet værktøj.

- Jeg tør ikke sige, hvor vi ender henne, men jeg synes ikke, Frank Schrøder er gået linen ud, han har opført sig ansvarligt ved at kaste håndklædet nu, siger Jan Bruun Jørgensen.

Ifølge ham har Frank Schrøders problem været, at han kun har rådet over et enkelt nyvognsmærke.

- Tendensen i dag er flere mærker i de enkelte bilhuse, så kunderne har mere at vælge imellem, siger Jan Bruun Jørgensen og nævner samtidig, at bilforhandlerne i dag er presset af stærke importører.

Jørgen Nielsen ejer fortsat bygningerne på Værkstedsvej 20. Han fortæller, at han har fået sin husleje af Frank Schrøder, som han skulle. Han overvejer nu, om bygningen skal lejes ud igen eller sælges.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Fyn

Medicinsk cannabis: Et blåt stempel til et rødt-hvidt produkt - så ryger armene for alvor i vejret

Sydfyn For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce