Annonce
112

Efter mere end et års ventetid: Anklager forventer nyt i sagen om dobbeltdrab på Helnæs

Søndag den 9. december 2018 var politiet massivt til stede på Helnæs. Arkivfoto: Kim Rune
Klaus Lauridsen fra Fyns Politis anklagemyndighed fortæller, at statsadvokaten har modtaget mentalerklæring og formentlig træffer beslutning om to-tre uger.

Helnæs: Der ventes nyt i sagen om dobbeltdrabet på Helnæs fra 2018, som endnu ikke har været for retten, inden for to-tre uger. Det fortæller anklager Klaus Lauridsen fra Fyns Politi.

I mere end et år har de pårørende til de to ofre, 74-årige Hannelore Bess og 37-årige Benjamin Bonde Nielsen, ventet på en afklaring. Ventetid på en mentalerklæring har trukket sagen i langdrag, men nu venter anklagemyndigheden svar fra statsadvokaten i løbet af to-tre uger.

Statsadvokaten skal tage stilling til, hvorvidt den sigtede erklæres egnet til straf eller forvaringsforanstaltning, før der kan fastsættes dato for en retssag. Statsadvokaten har både modtaget en mentalerklæring og en udtalelse fra retslægerådet, fortæller Klaus Lauridsen, som ikke kan afsløre, hvad der står i hverken rapport eller udtalelse.

Annonce

Drabet på Helnæs

Det var søndag 9. december 2018, at 74-årige Hannelore Elisabeth Bess og 37-årige Benjamin Bonde Nielsen blev dræbt af den ældre kvindes lejer, en 43-årig mand, som siden drabet har siddet fængslet på Retspsykiatrisk Afdeling i Middelfart.

Det skete på Bogården på Helnæs Byvej, hvor Hannelore Elisabeth Bess boede, og hvor Benjamin Bonde Nielsen tilfældigt befandt sig for at aflevere brænde.

Den 43-årige forklarede dagen efter drabet i et grundlovsforhør, at han var utilfreds med brændet, fordi han mente, det var for fugtigt til at kunne fyre med, og at han havde truet Benjamin Bonde Nielsen med en kniv, inden han dræbte ham.

Derefter dræbte han Hannelore Elisabeth Bess.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce