Annonce
112

Efter mere end et års ventetid: Anklager forventer nyt i sagen om dobbeltdrab på Helnæs

Søndag den 9. december 2018 var politiet massivt til stede på Helnæs. Arkivfoto: Kim Rune
Klaus Lauridsen fra Fyns Politis anklagemyndighed fortæller, at statsadvokaten har modtaget mentalerklæring og formentlig træffer beslutning om to-tre uger.
Annonce

Helnæs: Der ventes nyt i sagen om dobbeltdrabet på Helnæs fra 2018, som endnu ikke har været for retten, inden for to-tre uger. Det fortæller anklager Klaus Lauridsen fra Fyns Politi.

I mere end et år har de pårørende til de to ofre, 74-årige Hannelore Bess og 37-årige Benjamin Bonde Nielsen, ventet på en afklaring. Ventetid på en mentalerklæring har trukket sagen i langdrag, men nu venter anklagemyndigheden svar fra statsadvokaten i løbet af to-tre uger.

Statsadvokaten skal tage stilling til, hvorvidt den sigtede erklæres egnet til straf eller forvaringsforanstaltning, før der kan fastsættes dato for en retssag. Statsadvokaten har både modtaget en mentalerklæring og en udtalelse fra retslægerådet, fortæller Klaus Lauridsen, som ikke kan afsløre, hvad der står i hverken rapport eller udtalelse.

Annonce

Drabet på Helnæs

Det var søndag 9. december 2018, at 74-årige Hannelore Elisabeth Bess og 37-årige Benjamin Bonde Nielsen blev dræbt af den ældre kvindes lejer, en 43-årig mand, som siden drabet har siddet fængslet på Retspsykiatrisk Afdeling i Middelfart.

Det skete på Bogården på Helnæs Byvej, hvor Hannelore Elisabeth Bess boede, og hvor Benjamin Bonde Nielsen tilfældigt befandt sig for at aflevere brænde.

Den 43-årige forklarede dagen efter drabet i et grundlovsforhør, at han var utilfreds med brændet, fordi han mente, det var for fugtigt til at kunne fyre med, og at han havde truet Benjamin Bonde Nielsen med en kniv, inden han dræbte ham.

Derefter dræbte han Hannelore Elisabeth Bess.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Odense

Ren bonus for politiet: Mand anholdt med 36 poser hash efter påkørsel af betonklods

Annonce