Annonce
Odense

Efter mere end 11 år i byrådet: Pernille Bendixen har sagt farvel til både parti og politik

På det første fysiske byrådsmøde i lang tid sagde Pernille Bendixen onsdag aften farvel til politik og kunne gå hjem med favnen fuld af pæne ord og blomster. Foto: Søren Windell
Hun blev valgt ind i Odense Byråd for Dansk Folkeparti for mere end 11 år siden, men nu har Pernille Bendixen forladt både partiet og byrådet. Hun giver pladsen videre til Dansk Folkepartis nye spidskandidat Carsten Sørensen.

Odense: - Du nåede næsten at få 12 år i byrådet, og det gør dig til en grand old lady i vores forsamling. Du er et politisk naturtalent, man kan mærke, at du mener det, du siger, og vi kommer til at savne dig både i de politiske diskussioner og som det sociale og hjertevarme menneske, du er.

Med de ord fra borgmester Peter Rahbæk Juel (S) trådte Pernille Bendixen onsdag aften ud af byrådet og ud af politik.

Hun har siden 2009 været medlem af Odense Byråd for Dansk Folkeparti og har for længe siden besluttet og fortalt, at hun ikke genopstiller til kommunalvalget i år.

Annonce

Men da Dansk Folkeparti i marts på Christiansborg lagde stemmer til en genåbningsplan inkluderende et coronapas, fremrykkede Pernille Bendixen sit farvel til det politiske liv.

- Meget kan jeg leve med. Men coronapas kan jeg ikke leve med, påpegede Pernille Bendixen:

- Jeg kan ganske enkelt ikke støtte det, og jeg har derfor valgt at melde mig ud af Dansk Folkeparti i dag (23. marts, red.). Det er en beslutning, jeg er rigtig ked af, men for min egen skyld er den helt nødvendig.

Driver nu køreskole

Siden har hun været del af byrådet som løsgænger, men Bendixen har altså nu taget del i sit sidste byrådsmøde og givet pladsen videre til Dansk Folkepartis førstesuppleant.

Det er Carsten Sørensen, der ene mand skal repræsentere partiet i byrådet frem mod valget, efter han vandt et dramatisk opgør om spidskandidatposten mod Christel Gall.

Hun blev - sammen med Pernille Bendixen - valgt ind i byrådet for Dansk Folkeparti ved kommunalvalget i 2017, men efter at have tabt spidskandidaturet meldte hun sig ud af partiet og har siden stiftet De Lokalnationale.

Pernille Bendixen har ikke kun været i byrådet, men også i Folketinget, hvor hun fik plads ved valget i 2015. Hun røg ud igen i 2019, efter Dansk Folkeparti mistede over halvdelen af partiets mandater. Siden har hun i en periode været suppleant for en sygemeldt Alex Ahrendtsen.

Men nu har Pernille Bendixen lagt det politiske liv bag sig for i stedet at drive køreskole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce