Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efter massiv spare-kritik: Nu genåbner Faaborg-Midtfyns politikere budgettet

Borgmester Hans Stavnsager fortæller, at forligspartierne er enige om at genåbne budgettet. Arkivfoto: Michael Bager

De såkaldte effektiviseringer har mødt stor kritik og bekymring de seneste uger. Politikere vil nu justere budgettet efter timelangt, lukket møde.

Faaborg-Midtfyn: Budgettet, det skal genåbnes. Det blev de partier, der i efteråret vedtog det kommunale budget for 2019, enige om, da de fredag mødtes bag lukkede døre.

- Vi er blevet enige om, at vi skal justere budgetaftalen, men vi er også enige om, at vi lige skal tjekke med vores bagland, siger borgmester Hans Stavnsager (S), der først vil fortælle indholdet og omfanget af justeringerne i næste uge.

Genåbningen af budgettet sker efter avisen de seneste uger har beskrevet den voldsomme kritik af de såkaldte effektiviseringer for samlet set små 39 millioner.

- Er det en anerkendelse af, at de her effektiviseringer ikke kan realiseres?

- Det tror jeg, vi skal vente med at konkludere til på mandag, lyder det fra borgmesteren.

Annonce

Administrationen på arbejde

Tillidsfolk, skoleledere, ledere på børnehave-området og forældre er bekymrede for, at effektiviseringerne, som ikke må gå ud over serviceniveauet, alligevel gør det. Den øverste kommunale ledelse har indtil videre varslet op til 25 stillinger på børne- og unge-området, mens seks er blevet fyret på jobcenteret.

Gruppeformændene, som deltog i det hasteindkaldte, timelange møde fredag, er alle fåmælte om mødets indhold.

- Jeg har ingen kommentarer før næste uge, siger Søren Hillers (RV).

- Vi skylder processen ro. Vi har sat nogle ting i søen, og nu afventer jeg noget materiale fra administrationen. Det vil jeg gerne se først, siger Anne Møllegaard (DF) og fortæller, at partierne havde en god snak.

SF'eren Torben Smith enig i, at det var et godt møde.

- Men vi har aftalt, at vi lige skal tænke os om og snakke med vores bagland, fortæller han og ønsker ikke at sige mere.

Nu skal forvaltningen arbejde videre med de input, som politikerne er kommet med, og så skal kommunalbestyrelsen tage stilling til det på det næste kommunalbestyrelse lige efter vinterferien den 18. februar.

Godt, men flovt

To kommunalbestyrelsesmedlemmer stod uden for budgettet, da det blev vedtaget i efteråret. En af dem er den konservative Søren Clemmensen (K).

- Som jeg har sagt tidligere, så synes jeg, det er flovt, at man kun en måned efter, budgettet er trådt i kraft, må åbne det igen. Det skuffer mig, siger den erfarne K-politiker.

Enhedslistens Morten Schjøtt var den anden, der stod uden for budgettet. Han mener, det både er godt og nødvendigt at genåbne budgettet.

- Jeg synes, det er begrædeligt, at vi skal rive og flå om de få penge, der er. Men selvfølgelig skal vi åbne budgettet og kalde en spade for en spade, siger han.

Ærlighed og kernevelfærd

På medarbejdersiden mener fællestillidsrepræsentant Line Moth, at det nu handler om at sikre en gennemsigtig proces.

- Det er vigtigt, at vi fokuserer på, at der stadig skal findes mange penge, og at vi er ærlige omkring, hvornår noget er effektiviseringer, og hvornår det er besparelser. Det vigtigste er, at der er ordentlige arbejdsvilkår, så mine kollegaer kan levere god kernevelfærd over for borgerne, siger hun.

Det er kun anden gang i kommunens historie, at politikerne genåbner et budget, efter det er vedtaget. Første gang var i 2010 under den daværende borgmester Hans Jørgensen (S).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce