Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efter møgregnskab: Faaborg-rederiet Blue Star line er gået konkurs

Flere af Faaborg-rederiet Blue Star Lines skibe har på det seneste været lagt op, fordi det har været svært at få ordrer på off-shore-markedet. Arkivfoto: Søren Stidsholt Nielsen
Efter 16 års rederidrift gik den ikke længere for Blue Star Line og rederiets otte skibe.

Faaborg: Rederiet Blue Star Line er mandag gået konkurs.

Rederiet startede sin aktiviteter i Faaborg i 2003, og direktør Tom Hald byggede gradvist en flåde på otte skibe til offshore-industrien op. Men rederiet har haft et par svære år på det seneste med store regnskabsmæssige underskud.

På grund af den generelle afmatning på offshore-markedet, som rederiet havde specialiseret sig i, har flere skibe været lagt op, fordi der ikke var ordrer at få.

I en pressemeddelelse skriver direktør Tom Hald:

"Efter næsten 16 års drift har Blue Star Line A/S fredag indgivet en konkursbegæring til Skifteretten. Et rigtigt dårligt år i 2017 efterfulgt af et ringe resultat i 2018, som desværre er fortsat ind i 2019. Aktivitetsniveauet har generelt været mindre end ønsket, men to annullerede ordrer samt manglende betaling fra debitorer har akut medført, at vi har udsigt til at have mistet vores egenkapital, samt at vi af likviditetsmæssige årsager ikke kan forsvare at fortsætte driften. Det berører os dybt, at konkursen medfører konsekvenser for mange af vores trofaste medarbejdere og for en række kreditorer og andre langvarige samarbejdspartnere. Vi har helt til det sidste troet på, at selskabet kunne føres videre, men annulleringen af to charter-aftaler har fjernet grundlaget for fortsat drift, og vi har derfor indgivet konkursbegæring inden konsekvenserne for vores leverandører blev uoverskuelige«, skriver altså direktør og hovedaktionær Tom Hald.

Det er advokat Mikkel Steinø, der er kurator i konkursboet.

Fyens.dk følger sagen...

Annonce
Frem til 2016 gik det forrygende for Blue Star Line og Tom Hald. Men i 2017 og 2018 forsvandt hele egenkapitalen, fordi der ikke var arbejde at få i offshorebranchen. Arkivfoto: Laust Jordal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce