Annonce
Middelfart

Efter møde om byens allerførste delebil: Den skal køre på el, og så vil oplandet også være med

Godt 20 interesserede - primært fra Middelfart - var med, da Middelfart Kommune 4. februar inviterede til delebilsmøde i Middelfart Sparekasse. Foto: Regitze Tilma
Opbakning til delebilsordning både i Middelfart og i oplandet efter møde i Middelfart Sparekasse.
Annonce

Middelfart: Nordvestfyn er et skridt tættere på den allerførste delebil. El-delebil for at være helt præcis. På et møde i Middelfart Sparekasse tirsdag aften diskuterede godt 20 interesserede muligheden for at få en bil til byen, som flere kan gøre brug af. Det fortæller formand for Teknisk Udvalg i Middelfart Kommune, Regitze Tilma (V).

Mødet havde Middelfart Kommune indkaldt til, fordi middelfarteren Elsebeth Poulsen i slutningen af 2019 udtrykte et ønske om netop en delebilsordning i Middelfart. Et ønske, som både borgmester Johannes Lundsfryd (S) og kommunens klimachef Morten Westergaard hørte.

Næste skridt er ifølge Regitze Tilma, at den arbejdsgruppe, som blev nedsat på mødet, arbejder videre og får defineret, præcist hvad en delebilsordning skal kunne.

- Det var primært middelfartere, der var med til mødet. Men der var flere, der havde kontakter til oplandet, som synes, det også kunne være oplagt at være med. I dag (onsdag, red.) har jeg fået en besked på Facebook om, at man også ude i Asperup-Roerslev gerne vil have, at man kigger nærmere på muligheden for en ordning derude, fortæller hun og tilføjer, at oplandets behov adskiller sig fra beboerne i Middelfart midtbys behov, fordi man i oplandet muligvis vil bruge en delebil i stedet for at købe bil nummer to.

Ifølge udvalgsformanden var der klart stemning blandt de fremmødte for, at delebilen skal køre på el.

Middelfart Kommune følger med i processen og kigger på, om man eventuelt kan understøtte arbejdet med praktisk eller økonomisk hjælp i opstartsfasen.

- Det er meningen, projektet skal være selvkørende. Det skal være dem (i arbejdsgruppen, red.), der står får det og har ejerskab med det, understreger Regitze Tilma.

Derfor er det ifølge hende en del af næste skridt at få kigget på opstartsomkostningerne og muligheden for at søge sponsorater plus at finde ud af, hvorvidt der skal etableres en parkeringsplads, om der også skal indkøbes en ladestander og så videre.

Godt 20 interesserede - primært fra Middelfart - var med, da Middelfart Kommune 4. februar inviterede til delebilsmøde i Middelfart Sparekasse. Foto: Regitze Tilma
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Færre kommuner rummer alle klasser

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce