Annonce
Assens

Efter genåbnings-møde med ministre: Assens Kommune på jagt efter flere bygninger til kviktest

Vi skal vænne os til at blive testet oftere i takt med, at samfundet åbner mere. I Assens Kommune kan man aktuelt blive testet med PCR-test i Glamsbjerg og få foretaget kviktest en gang om ugen i Tommerup, Vissenbjerg, Assens, Haarby og Glamsbjerg. Arkivfoto: Morten Stricker
Borgmester Søren Steen Andersen (V) fortæller efter et virtuelt møde med regeringen, som handlede om genåbningsplaner, at Assens Kommune skal finde flere bygninger, hvor man kan foretage kviktest.

Vi skal vænne os til at blive testet oftere, når samfundet genåbner. Det har været udmeldingen fra regeringen de seneste uger, og det var det også på et virtuelt møde for landets 98 borgmestre og regionerne mandag.

Det fortæller Søren Steen Andersen, borgmester i Assens Kommune, efter mødet.

- Der bliver tale om en differentieret genåbning, og med flere kviktestcentre, end der er nu, fortæller borgmesteren, som derudover ikke har meget konkret nyt at fortælle.

- Vi var ikke nede på kommunebasis, men det forventer vi at være på onsdag (hvor regeringen formentlig vil melde mere ud om genåbning af samfundet, red.). Nu samler vi op på mødet, så organisationen er toptunet, og vi begynder at kigge efter flere kvikteststeder, siger Søren Steen Andersen.

Der bliver tale om kviktest, som foregår under tag, ikke mobile teststeder, oplyser han.

Annonce

Lavt smittetryk

Forud for mødet, som blev holdt mandag klokken 11-12, var Søren Steen Andersen spændt på at høre, om man vil genåbne regionalt baseret på individuelle smittetryk.

- Der bliver noget landsdækkende og noget regionalt, lyder det fra borgmesteren efter det virtuelle orienteringsmøde, hvor justitsminister Nick Hækkerup (S) og undervisningsminister Pernelle Rosenkrantz-Theil (S) deltog.

Smittetrykket i Assens Kommune ligger aktuelt på et lavt niveau. Mandag var incidenstallet for Assens Kommune (antal smittede pr. 100.000 indbyggere) på 17,1. Til sammenligning havde Kolding Kommune mandag landets højeste incidens på 299.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce