Annonce
Assens

Efter møde i krisestaben: Sådan skal stigende smitte  bekæmpes de kommende dage

Styrelsen for Patientsikkerhed har også andre steder i landet givet en hånd med at bekæmpe coronasmitte. Foto: Søren Gylling
De kommende dage går medarbejdere fra Styrelsen for Patientsikkerhed og Assens Kommune på gaden for at gå i dialog med borgere omkring vigtigheden i at isolere sig og lade sig teste.

Assens har det seneste år været kendt som en kommune med en relativ lav smitte, men den seneste uge er den blusset op, og torsdag tændte kommunens krisestab sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed en af de røde lamper.

Peter Willemoesskolen i Assens blev blandt andet lukket ned efter et smitteudbrud, hvor 16 elever er konstateret positive med covid-19. Også børn og medarbejdere i en vuggestue i Aarup er sendt hjem, efter en medarbejder er testet positiv.

Det oplyste kommunen torsdag. Her var man i tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed omkring incidenstallet, der er steget til 109,9. Kommunen har haft 45 bekræftede smittetilfælde indenfor de seneste syv dage.

Annonce

De kommende dage rykker nogle medarbejdere fra styrelsen til kommunen og går på gaden med blå veste på. Kommunens egne medarbejdere vil også gå fra dør til dør.

Smitten er i øjeblikket centreret primært omkring Peter Willemoesskolen i Assens by og boligområder med tilknytning til skolen.

- Vi ser lige nu en smitteudvikling, der er bekymrende – særligt i forhold til dele af Assens by. Vi ser det, der kan minde om et mikroudbrud – altså at kommunens samlede smittetal kan spores tilbage til et lokalt område. Det er særligt blandt børn og unge, vi ser smitte, beskriver borgmester Søren Steen Andersen (V) i en pressemeddelelse.

Plakater og sms-kæder

Overfor Fyens Stiftstidende forklarer borgmesteren torsdag aften, at en stor del af smitten begrænser sig til enkelte boligområder i Assens, som han ikke ønsker at komme nærmere ind på.

- Folk ved, hvor det er henne og kan agere på det. Det er vigtigt for mig ikke at hænge nogen bestemte ud, men vi skal sætte ind for at hjælpe, konstaterer borgmesteren blandt andet.


Folk ved, hvor det er henne og kan agere på det. Det er vigtigt for mig ikke at hænge nogen bestemte ud, men vi skal sætte ind for at hjælpe

Søren Steen Andersen, borgmester


Den helt konkrete indsats bliver, at kommunens medarbejdere og Styrelsen for Patientsikkerhed vil gå i dialog med enkelte beboere og familier omkring mulighederne for test og vigtigheden af at gå i isolation, hvis man bliver testet positiv.

Man er også i kontakt med boligforeninger.

- Herudover bliver der opsat plakater i opgange, og der arbejdes på at etablere sms-kæder til beboerne i de berørte boligområder. Der er desuden kontakt med Assens Handelsstandsforening og byens butikker med opfordring til at være opmærksomme på retningslinjerne, og borgerne opfordres til at foretage indkøb alene, oplyser kommunen.

Annonce

- Vigtigt at tage hånd om det

Hvis en kommune oplever et incidenstal, der overstiger 200, så lukker den automatisk ned. Det vil sige samtlige skoler, kulturinstitutioner, idrætsforeninger og så videre, der må lukke i en periode.

Borgmester Søren Steen Andersen mener, det er det helt rigtige at sætte ind med de forskellige værktøj.

- Det er vigtigt at få taget hånd om det og få handlet konsekvent,  så vi kan få det (smitten, red.) stabiliseret og bragt ned, understreger borgmesteren.

Assens Kommune er desuden i dialog med Region Syddanmark om at få etableret ekstra testmuligheder i området i løbet af weekenden, så beboerne nemt kan blive testet.

Smittetallet lå for en uge siden på 27 bekræftede smittede - det gav et incidenstal på 66.

Højt smittetal

Det er de senere dage gået den forkerte vej med smittetallet i Assens Kommune. Og nu er tallet det højeste på Fyn.

Torsdag eftermiddag var det såkaldte incidenstal på 109,9. Kommunen har haft 45 bekræftede smittede indenfor de seneste syv dage, ifølge Statens Serum Instituts nyeste tal. Kommunens krisestab mødtes torsdag eftermiddag.

Fredag lå smittetallet i Assens Kommune på 27 med et incidenstal på 66 (smittede pr. 100.000 borgere). 

Over weekenden steg incidenstallet til 86, men faldt dog igen til, at der mandag var 33 borgere, der var smittet, og et incidenstal på 80,6. Det er så siden steget til 109,0.

Der er flest smittede i Turup Sogn.

Man er i øjeblikket mest bekymret for Assens by, hvor kommunale medarbejdere i de kommende dage vil gå fra dør til dør for at gå i dialog med de enkelte beboere og familier omkring mulighederne for test og isolation. Også Styrelsen for Patientsikkerhed vil være at finde i på gader og stræder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce