Annonce
Erhverv

Efter langt slagsmål: Fynsk bank trykker flere aktier

For et år siden forhindrede Heine Delbing (til højre) og andre aktionærer, at Totalbanken kunne udvide kapitalen. Men i år ser chancerne større ud. Arkivfoto: Jesper Beenfeldt Nielsen
Sidste år endte det i en fiasko, da Totalbanken prøvede at få lov til at hente mere kapital ved at udstede nye aktier. Nu forsøger banken igen, og denne gang ser mulighederne meget bedre ud.

Sidste år satte flere oprørske aktionærer en stopper for det, men i år ser det ud til at lykkes for Totalbanken i Aarup. Banken vil gerne have mere kapital, og vil derfor sælge 467.000 nye aktier, som kan give 35 millioner kroner ekstra i på kontoen.

For et år siden forsøgte bankens bestyrelse at gennemføre nogenlunde samme manøvre, men dengang blev udvidelsen stoppet af flere storaktionærer, blandt andet tidligere ejendomsinvestor Heine Delbing, Odense.

Men i år ser det ud til, at det vil lykkes at udvide kapitalen, så banken bliver mere solid. Der kommer i hvert fald ingen modstand fra Heine Delbing.

- Det lyder som en god idé. Banken vokser, og derfor har den brug for kapital. Det har jeg ikke noget imod, siger Heine Delbing.

Eksisterende aktionærer står i første række til at købe de nye aktier.

- Jeg har endnu ikke besluttet, om jeg vil deltage i den runde. Men jeg kan fortælle, at jeg så sent som tirsdag i denne uge købte flere aktier over børsen, siger Heine Delbing, der nu ejer 19,54 procent af banken.

- Jeg overvejer lige nu, om jeg skal søge Finanstilsynet om lov til at eje mere end 20 procent, så jeg kan købe mere op. Det er en god pengeanbringelse, siger han.

Annonce

Delbing beholder aktier

Efter et drama op til den seneste generalforsamling åbnede han for muligheden for at sælge sine aktier.

- Jeg vil da stadig kigge på det, hvis jeg får et tilbud, men ellers beholder jeg dem bare. Ellers skal jeg jo vinde et andet sted at investere pengene, siger Heine Delbing i dag.

En anden kritisk storaktionær, Jesper Bak, har ikke nogen kommentarer til udvidelsen.

- Jeg har lige set det og har en del andet at tage mig af, så jeg vil helst ikke kommentere det, siger han.

De nye aktier kommer til at koste 76,05 kroner, som var kursen på aktien tirsdag efter offentliggørelsen af regnskabet for første halvår.

Den udvidelse, der faldt på gulvet sidste år, indeholdt en rabat på de nye aktier, desuden var beløbet flere gange større. Derfor skulle den godkendes på en ekstraordinær generalforsamling, hvilket ikke lykkedes. Den nye kapitaludvidelse anderledes, og derfor kan bestyrelsen selv sætte den i gang.

Udbuddet slutter 9. september, og resultatet bliver offentliggjort 12. september.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce