Annonce
Sydfyn

Hasarderet flugt på fynske veje endte på en mark på Langeland: 18-årig anholdt for vanvidskørsel

En 18-årig mand blev standset ved Nørre Longelse efter en biljagt, der begyndte omkring Korinth. Foto: Presse-fotos.dk

Nørre Longelse: En blot 18-årig mand fra Lolland blev torsdag aften anholdt på Langeland og sigtet for vanvidskørsel, ligesom hans bil blev beslaglagt.

Anholdelsen skete efter en biljagt, der strakte sig fra Fyn til Nørre Longelse. Fyns Politi havde  klokken 21.41 fået en anmeldelse om, at en bilist var på vej fra Korinth-området i retning mod Langeland i påvirket tilstand.

- Lidt senere fik vi kontakt med ham. Vi eftersatte og kom op på nogle ret høje hastigheder. Hans kørsel var på en måde, så vi har taget køretøjet og beslaglagt det, siger Milan Holck Nielsen, vagtchef ved Fyns Politi.

Annonce

Det var ikke kun hastigheden, der stod bag beslutningen om at gå efter vanvidsbilisme-paragrafferne i lovgivningen. Også formodningen om, at den 18-årige var påvirket, samt hans generelt hasarderede måde at køre på bidrog til den beslutning.

Eftersættelsen stoppede, da bilisten selv kørte ud på en mark og standsede.

Fredag formiddag vurderede politiet, at den 18-årige ikke skulle fremstilles i grundlovsforhør med henblik på en varetægtsfængsling. Han er derfor blevet løsladt igen, men han er fortsat sigtet i sagen, og bilen er fortsat beslaglagt.

Vanvidskørsel

Regeringen skærpede indsatsen mod vanvidskørsel med vedtagelse af et lovforslag om ændring af færdselsloven, der trådt i kraft 31. marts 2021 i år.

Stramningen betyder bl.a., at biler, der benyttes til vanvidskørsel, inkl. ulovlig kap- og væddekørsel, bliver konfiskeret af myndighederne og solgt på auktion. Dette gælder uanset, om man ejer, leaser, lejer eller låner den benyttede bil. Køres der vanvidskørsel i en erhvervsleaset firmabil, gælder de samme regler.

Vanvidskørsel defineres i to kategorier, hhv. hvor bilister rammer nogen, og hvor bilisten ikke rammer nogen.

I kategorien, hvor bilisten ikke rammer nogen, kategoriseres det som vanvidsbilisme i følgende tilfælde:

  •  Hvis du kører særligt hensynsløst
  •  Hvis du kører med en fart på mere end 100 procent af det tilladte i henhold til hastighedsgrænsen, og speedometeret kommer over 100 km/t. For eksempel hvis du kører mere end 100 km/t. hvor  hastighedsgrænsen er 50 km/t
  •  Hvis du kører med min. 200 km/t uanset hastighedsgrænsen
  •  Hvis du kører med en promille på over 2,0
Annonce
Annonce
Odense

Professor efter omdiskuterede klimaanbefalinger: Færre biler giver nye muligheder i Odense

Kerteminde For abonnenter

Hvor tæt kan bådene pakkes på marinaen? - Arkitekten kender ikke meget til sejlsport, siger sejler

Assens

Tina undrer sig over 'sandstrandsrabatter' i industriområde: - Det ville passe så fint, hvis vi var en vesterhavskommune, men det er vi ikke

Annonce