Annonce
Odense

Efter løgn og læk: Rådmand måtte stå skoleret for udvalget

Rådmand Søren Windell er havnet i lidt af et stormvejr, efter han har lækket et sparekatalog til pressen, inden Ældre- og Handicapudvalget havde adgang til det, og siden løjet overfor udvalget om sin rolle i sagen. Arkivfoto: Nils Svalebøg.
Ældre- og Handicapudvalget har udtalt kras kritik af rådmand Søren Windell, som foreløbig konklusion på sagen om rådmandens læk af et sparekatalog til pressen og efterfølgende løgn om sagen.
Annonce

Der er skarp kritik af rådmand Søren Windell (K) at hente i den resolutionstekst, som Ældre- og Handicapudvalget tirsdag blev enig om som foreløbig konklusion på sagen om rådmandens læk til pressen af et sparekatalog og efterfølgende løgn om sagen til udvalget.

På udvalgsmødet erkendte Søren Windell, at det var ham, der fra sin private mail sendte sparekataloget til TV 2/Fyn, inden dagsordenen blev sendt til de øvrige udvalgsmedlemmer og lagt offentligt frem, og han erkendte også at have talt usandt om sagen, da han direkte adspurgt i udvalget benægtede at have noget med den at gøre.

I resolutionsteksten er udvalget enige om, at det er dybt kritisabelt, at rådmanden har lækket sparekataloget til pressen for at give sig selv en fordelagtig position, at han efterfølgende har løjet om sagen, at der skulle gå en uge, inden han indrømmede at have noget med sagen at gøre, og at hans håndtering af sagen har kompromitteret tillidsforholdet mellem politikerne i Ældre- og Handicapudvalget.

I spidsen for kritikken står Socialdemokratiet, som har flertal i udvalget, og som har forfattet resolutionsteksten.

- Det her har skabt en tillidskrise, som vi skal bevæge os ud af. Vi har rettet en kritik og skal nu have belyst en række spørgmål til næste møde. Vi bevæger os i en rigtig retning, men vi skal have rettet op på det her, siger Kasper Ejlertsen (S).

Annonce

En række spørgsmål

Spørgsmålene som udvalget ønsker svar på ved næste møde kredser både om Søren Windells ageren i denne sag og hans ageren som rådmand i det hele taget.

Udvalget ønsker blandt andet skriftlige svar på, om han som rådmand har løjet i andre sammenhænge og om hans brug af sin private mail. De ønsker også at vide, hvem han ellers har delt dokumenterne med, og om han eventuelt har forsøgt at omgå reglerne om aktindsigt.

I resolutionstekster beder udvalget desuden forvaltningen undersøge, om embedsværket har kendskab til andre tilfælde, hvor rådmanden har talt usandt til udvalget eller offentligheden.

Søren Windell har stemt for resolutionsteksten ligesom de øvrige udvalgsmedlemmer, og medgiver endnu en gang, at han har dummet sig.

- Politik er en kontaktsport, men jeg må sige, at det virker lidt voldsomt med de spørgsmål her. Socialdemokratiet har jo selv i mange år benyttet sig af pressen til at fremme sin egen politiske dagsorden fra tid til anden, siger han og tilføjer:

- Jeg ser egentlig det her som et forsøg på at fjerne fokus fra, hvad det egentlig burde handle om, nemlig at vi skal ud og foretage massive besparelser på ældre- og handicapområdet, der år efter år er underfinansieret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Gode råd fra politiet: Sådan narrer du indbrudstyven til at tro, at du er hjemme i sommerferien

Annonce