Annonce
Kerteminde

Efter længere tids pres: Sportsbar åbnede med gratis øl til kendte ansigter og Facebook-håndværkere

Vores plan A var Plan B, fortalte John Brandt og John Rasmussen, da de satte sig ved bordet efter at have taget turen fra Odense for at smage de gratis øl. Foto: Rasmus Henriksen
Plan B var rigtig manges plan A mandag, hvor sportsbarens fadølsanlæg blev sat under pres, mens kasseapparatet holdt fri.

Langeskov: Der var travlt ved fadølshanerne mandag hos Plan B, der for første gang i år åbnede dørene til sportsbaren.

Nænsomt og koncentreret blev den ene fadøl efter den anden skænket og sat på bardisken, hvorefter den hurtigt kom i hænderne på en tørstig gæst.

Kasseapparatet havde til gengæld fået fri, fordi stedets ejer, Martin Bæk, havde gjort det nemt for sig selv og sit personale forstået på den måde, at han forærede alle øllene væk.

Annonce

Det skete i ren glæde over at være tilbage bag baren, som har været lukket grundet coronarestriktionerne, hvor især kravet om at skulle bestille bord en halv time i forvejen var uforståeligt for ham.

Det er nu fjernet, og blandt andet derfor har han besluttet at give efter for presset fra kunderne, der flittigt gennem foråret har ringet til ham og spurgt til, hvornår han åbnede, fortæller han.

- Vi har virkelig savnet at tjene vores egne penge og betjene kunder, og bare lave det, vi er gode til.

- Det er det rigtige tidspunkt, så vi kan komme i gang inden EM i fodbold. Der er også mange af de ældre, der er vaccineret, ligesom mange håndværkere bliver testet regelmæssigt, siger Martin Bæk.

Kendte ansigter

Rundt om Martin Bæk er bordene fyldt med smilende gæster, hvis snak flyder i en jævn strøm. Mange af dem genkender han, mens tilbuddet om gratis øl er også nået udenbys.

Blandt andet fandt en gruppe håndværkere fra Facebook-byggeriet vej forbi sportsbaren, hvis lokale tillader 85 gæster med de nuværende coronarestriktioner.

Kravet om mundbind, når man rejser sig, og længere afstand mellem bordene i baren, virkede ikke til at have en effekt på stemningen, der formentligt får endnu et nøk opad, når der torsdag klokken 19 vil være livemusik.

Selvom det kostede Martin Bæk penge at forære de mange fadøl væk, virkede han som en særdeles glad mand. Foto: Rasmus Henriksen
Kim Mars Orthmann var en af de omkring 30 gæster mandag klokken 16, hvor snakken flød lystigt i lokalet. Foto: Rasmus Henriksen
Thomas Haugaard Rasmussen havde også fundet sin plads i baren, hvor han nød en forfriskning eller to. Foto: Rasmus Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce