Annonce
Odense

Efter kritik af manglende cykelsti ved stadion: Nu vil politisk flertal finde en løsning

I forbindelse med letbanebyggeriet er der ikke blevet plads til nogen cykelsti ved stadion, og cyklisterne skal derfor dele vejen med bilerne. Men det går ikke, siger nu et politisk flertal. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Flere partier er nu enige om, at det ikke er nogen god idé, at der ikke er blevet plads til en cykelsti ved stadion i forbindelse med letbanebyggeriet. Det vil de nu rette op på, men prisen er endnu ukendt, og pengene er ikke fundet.

Odense: De nødvendige millioner er ikke fundet endnu.

Men et stort politisk flertal er enig om, at det ikke dur, at der i forbindelse med letbanebyggeriet ved Odense Idrætspark ikke er blevet plads til en cykelsti.

Som tidligere beskrevet i Fyens Stiftstidende blev cykelstien bevidst fravalgt for i stedet at give plads til træer, mens cyklisterne tilgodeses ved, at bilernes hastighed begrænses med bump.

Annonce

- Det virker simpelthen som en fejl for mig, konstaterede Anne-Sofie Hedengran Vedel, der bor på Stadionvej og nødigt vil sende sin 11-årige datter ud på cykel.

- Det er rigtig rart at opleve, at det bliver taget alvorligt, siger Anne-Sofie Hedengran Vedel, der har været med til at påpege problemet med den manglende cykelsti ved stadion. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Socialdemokraternes Maria Brumvig kaldte det livsfarligt og håbløst, at der ingen cykelsti er i et område med både skoler og masser af idrætsfaciliteter for børn og unge. Brian Dybro fra SF stemte i med ordene "det er en ommer". Også Radikale Venstres Susanne Crawley Larsen understregede, at "det er vi selvfølgelig nødt til at dykke ned i".

Og nu bakker også by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt fra Venstre op om, at der skal findes en løsning.

- Det er ikke noget, jeg går til valg på, men jeg undrer mig da over, at der ikke er etableret en cykelsti, og det skal vi som cyklisternes by have rettet op på, siger han.

Hvad med pengene?

De politiske meldinger bliver taget godt imod hos Anne-Sofie Hedengran Vedel.

- Jeg glædes ved, at det kan betale sig at gøre opmærksom på ting, der ikke fungerer, og det er rigtig rart at opleve, at det bliver taget alvorligt, siger hun.

- Min bekymring var, at der skulle ske et alvorligt uheld, før nogen ville gøre noget.

Tre ting du skal vide om den manglende cykelsti

  1. By- og Kulturforvaltningen og Odense Letbane vurderede tilbage i 2013-2015, at der ikke var plads til cykelstier langs letbanestrækningen på Højstrupvej ved Odense Idrætspark.
  2. Før letbanearbejdet var der ved stadion smalle såkaldte kantbaner til cyklisterne, men da letbanens tracé fylder otte meter i bredden, har det været nødvendigt at inddrage pladsen fra for eksempel cykelstien. Cyklister skal derfor nu dele vejbanen med bilisterne, hvis hastighed reduceres med vejbump.  
  3. I fordelingen af pladsen ved stadion var der overordnet set tre hensyn i spil: Parkeringspladser, trafiksikkerhed og ønsket om at plante træer. Og i den prioritering blev cykelstien valgt fra, mens parkeringspladser og træer blev valgt til.

Når politikerne tirsdag mødes i By- og Kulturudvalget, får de først en indledende orientering om sagen, og senere venter så forvaltningens bud på, hvad der konkret kan gøres for cyklisterne ved stadion. Og ikke mindst hvad det vil koste.


Det er ikke noget, jeg går til valg på, men jeg undrer mig da over, at der ikke er etableret en cykelsti, og det skal vi som cyklisternes by have rettet op på.

Christoffer Lilleholt (V), rådmand


Maria Brumvig har foreslået at se på finansieringen i forbindelse med kommunens mobilitetsplan, der blandt andet skal give bedre trafiksikkerhed og fremkommelighed, men Christoffer Lilleholt er ikke begejstret for at trække penge ud af den pulje.

- Det vil jeg være betænkelig ved, for i den plan ligger 20 millioner kroner om året, og der er altså også andre områder i byen med store udfordringer, og vi skal også sætte ind over for vanvidsbilisme, påpeger han.

Lilleholt foretrækker i stedet at tage sagen med, når byrådet til efteråret samles til budgetforhandlinger.

Annonce

Snak med os

Tilbage på Stadionvej er Anne-Sofie Hedengran Vedel allermest optaget af hurtigt at få trafiksikre forhold for cyklisterne. Og så sender hun en opfordring til politikerne om en anden gang at involvere byens borgere, inden der laves løsninger, som ender med at skulle laves om.

- Kom nu ud og snak med os, der færdes i det hver dag, og inddrag os borgere, opfordrer hun.

- Og så vil jeg vil glæde mig til, at jeg trygt kan sende mit yngste barn i skole på cykel i cyklisternes by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce