Annonce
Indland

Efter kritik af fynske uddannelser: Minister skal være studerende for en dag

Sofie Carsten Nielsen (R), uddannelsesminister, besøger torsdag UCL i Odense for at følge to studerende efter den kritik, der har været af kvaliteten af skolens uddannelser. Arkivfoto.

Efter Fyens Stiftstidendes artikelserie om uddannelseskvalitet i Odense besøger uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen torsdag University College Lillebælt.

Undervisere, der ikke læser skriftlige opgaver, forsvindende få undervisningstimer og studerende, der afleverer vrøvleopgaver.

Efter Fyens Stiftstidendes afdækning af forholdene for de fynske pædagog- og lærerstuderende på UCL ankommer uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) torsdag til UCL, hvor hun skal følge to pædagogstuderende.

- Jeg tror, det er sundt at komme ud og møde virkeligheden og ikke kun forholde sig til, hvad der står i aviserne, siger ministeren.

Sofie Carsten Nielsen skal blandt andet følge undervisningen og deltage i workshops, hvor de studerende skal give hinanden faglige input.

Ministeren har tidligere meget klart kritiseret UCL for ikke at have styr på feedback til de studerende, ligesom hun har stillet spørgsmålstegn ved, om antallet af undervisningstimer er tilstrækkeligt.

- Men i morgen forventer jeg at se en masse gode ting. Sådan er det, når sådan en mig kommer på besøg. Så er det primært de positive ting, der bliver vist frem. Men det er o.k. Jeg vil også gerne se de ting, der fungerer godt, siger Sofie Carsten Nielsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hesselet kan løbe med fornem kokkepris

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce