Annonce
Nordfyn

Efter kritik af ældrepleje: Kommunen søger penge til mere omsorg på plejecentre

De ansatte på plejecentrene i Nordfyns Kommune skal uddannes i "personcentreret omsorg". Arkivfoto: Martin Ravn
Nordfyns Kommune søger Sundhedsstyrelsen om 7,8 millioner kroner til et projekt, der skal give gladere beboere, bedre dialog med pårørende og bedre arbejdsmiljø for personalet på plejecentrene.
Annonce

Nordfyn: At pårørende oplever en gladere beboer. At plejepersonale oplever at bruge mindre tid på dokumentation. At der holdes beboerkonference på hvert plejecenter hver tredje uge.

Det er blot nogle af de resultater, der gerne skulle komme ud af et projekt kaldet "Mennesket før systemet - kvalitetsudvikling med fokus på personcentreret omsorg på plejecentrene", som Nordfyns Kommune netop har søgt Sundhedsstyrelsen om 7,8 millioner kroner til.

Ansøgningen kommer i kølvandet på de eksempler på omsorgssvigt og uværdig behandling af især demente beboere på danske plejecentre, der er kommet frem i løbet af foråret og sommeren ført an af TV 2's skjulte optagelser på plejecentre i Aarhus og Randers.

Men også i Nordfyns Kommune, hvor to kvinder her i avisen fortalte, hvordan de følte, at deres demente mænd blev behandlet uværdigt på Plejecenter Møllehaven.

Puljen, som Nordfyns Kommune har sendt ansøgningen til, består af 245 millioner kroner, som et stort flertal i Folketinget afsatte i finansloven for 2020 til at styrke omsorg og nærvær i ældreplejen.

Annonce

Dialog med pårørende

Projektet "Mennesket før systemet" lægger sig op ad en handleplan om "Kvalitet på plejecentre", som Social- og Sundhedsudvalget netop har vedtaget.

Handleplanen beskriver blandt andet, at der fremover skal holdes dialogmøder på alle plejecentre hvert andet år med deltagelse af beboere og pårørende, at centerlederen skal deltage i alle indflytningssamtaler, og at alle sosu-assistenter skal uddannes, så de bedre kan tage et selvstændigt ansvar for beboernes sundhedssituation.


Handleplanen beskriver blandt andet, at der fremover skal holdes dialogmøder på alle plejecentre hvert andet år med deltagelse af beboere og pårørende.


I det projekt, som kommunen håber at få støtte til, skal der blandt andet være undervisning til alle ansatte i "personcentreret omsorg", og der skal indføres beboerkonferencer hver tredje uge, hvor personalet blandt andet får mulighed for at tale om udfordringer med konkrete beboere, for eksempel situationer, hvor en ansat føler afmagt over for især beboere med demens. Noget der kan give personalet et bedre arbejdsmiljø.

Projektet skal også have fokus på bedre dialog med de pårørende med både fastlagte samtaler, og når en beboers behov og ønsker ændrer sig.

Til at sikre, at de mange initiativer i projektet også bliver til virkelighed, skal der ansættes en projektleder, og desuden skal alle plejecentrene have tilknyttet en konsulent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce