Annonce
Sport

Efter kort føring: OB faldt ned gennem skorstenen

Der er intet at gøre. Janus Drachmann må erkende, at linjedommer og dommer har godkendt AaB's mål til 2-1. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

På frejdig vej i julemandens kane kom OB i uføre og endte med en grim tur ned i sod og sværte mod AaB i dramatisk kamp.

FODBOLD: Det blev en flad jul i det fynske og minder om tidligere tiders dårligdomme piblede frem fra erindringen.

OB mistede pusten efter pausen mod AaB og kunne ikke beklage sig over et nederlag mod en stærkere modstander.

Den skinbarlige sandhed er nu, at OB i de sidste seks grundspilskampe skal kæmpe med næb og klør for at ende i top seks.

I sidste sæson havde Kent Nielsens og hans mandskab 28 point efter 20 runder og det er et point mere end nu, så Jakob Michelsen har uanset forandring i spillestil noget at leve op til på resultatfronten, og det bliver en hård start efter ferien med en udekamp i Parken mod FC København. Det kan blive svært at hente de fornødne tre sejre i de sidste seks kampe, og i løbet af denne weekend kan OB risikere at være dumpet helt ned som nummer otte.

Det store samtaleemne opstod allerede efter otte minutter. Troels Kløve og Jeppe Tverskov var ikke konsekvente nede ved egen mållinje, og så begik Jacob Barrett et klodset straffespark.

Tom van Weert trådte an og sparkede tilsyneladende bolden i kassen forbi Sten Grytebust, men dommer Michael Johansen annullerede målet. Angiveligt fordi hollænderen havde fintet et skud i sit sidste skridt. Men det var ikke derfor. Senere kom det nemlig frem, at dommeren mente, at en AaB'er var løbet ind i feltet, før sparket var taget. Men der var samtidig fire OB'ere i feltet, så han skulle aldrig have annulleret målet, men blot taget straffesparket om.

OB startede ellers friskt i den isnende luft og masser af bolde havnede kontrolleret og aftalt ovre ved Ryan Johnson Laursen, der havde masser af plads hos Philipp Ochs.

Nicklas Helenius misbrugte et par store chancer, men fynboerne stod ikke kompakt. AaB'erne havde masser af muligheder for også spille direkte og Lucas Andersen var en trussel med sit glidende løb.

Van Weert havde et forsøg, hvor Sten Grytebust måtte vise al sin springstyrke og timing og kort før pausen viste storskærmen, at Nicklas Helenius var blevet snydt for et straffespark, fordi Mathias Ross kom for sent i sin tackling og så burde han være vist ud. Om ikke andet fordi han havde gult kort i forvejen. Det var ikke dommer Michael Johansens aften.

Dybt inde i første halvlegs overtid kunne han dog ikke undgå at se, at Oliver Abildgaard kom for sent i en glidende tackling tæt på baglinjen mod Troels Kløve. Helenius var stensikker på straffespark og OB'erne gik direkte fra 1-0-målet ud til den varmende the.

Jacob Barrett blev pillet ud i pausen af frygt for overbelastning af det tidligere så skadede baglår.

Annonce

OB-AaB 1-2 (1-0)

SuperligaenMål: 1-0 Nicklas Helenius (45+3) straffespark begået af Oliver Abildgaard mod Troels Kløve, 1-1 Kasper Kusk (57) sætter behersket med en rundskæv fladt bolden ind på en returbold, 1-2 Kasper Pedersen (79) sætter knæet på ved den fjerneste stang på Kasper Kusks hjørnespark.

Advarsler: Philipp Ochs, AaB (21), Matthias Ross Jensen, AaB (33), Jacob Rinne, AaB (44), Troels Kløve, OB (74).

OB (3-5-2): Sten Grytebust - Ramon Leeuwin (85. Mathias Jørgensen), Jeppe Tverskov, Marco Lund - Ryan Johnson Laursen, Troels Kløve, Janus Drachmann, Casper Nielsen (74. Julius Eskesen), Jacob Barrett Laursen (46. Mikkel Desler - karakter: 4) - Nicklas Helenius, Bashkim Kadrii.

AaB (4-4-2): Jacob Rinne - Patrick Kristensen, Kasper Pedersen, Mathias Ross Jensen, Philipp Ochs - Kasper Kusk, Magnus Christensen, Oliver Abildgaard (79. Rasmus Würtz), Rasmus Thellufsen (79. Kasper Risgaard) - Lucas Andersen, Tom van Weert (69. Abu Ali).

Bedste spillere: OB: Nicklas Helenius AaB: Kasper Kusk

Dommer: Michael Johansen - 00 - missede kampafgørende situationer

Tilskuere: 4404

Næste kamp: 10. februar, FC København-OB

Bolden er boblet over stregen til 2-1 til AaB og alle reklamerer for et eller andet, mens AaB'erne dog jubler. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

AaB stormede ud

Men AaB's unge mandskab kom stormende ud til anden halvleg og i første omgang måtte Sten Grytebust igen levere en klasseredning på Oliver Abildgaards helt frie skud.

Det blev dog ikke ved at gå og Kasper Kusk satte i et løb på kanten og bolden havnede inde midt for, hvor OB-forsvaret ikke fik clearet bolden, så Kusk kunne løbe lige ind i den og med sin kælne venstrefod file den fladt ned i hjørnet til 1-1 i en kamp, hvor der virkelig var meget at glæde sig over på spillets vegne.

OB blev dog mindre og mindre skarp i offensiven. Casper Nielsen arbejdede hårdt, men det blev AaB's Kasper Kusk, der kom til at eje den halvleg med sine løb. Bashkim Kadrii forsvandt også ud af kampen, mens Nicklas Helenius arbejdede det bedste, han havde lært.

Sten Grytebust stod en fantastisk kamp, indtil nordmanden lod Kaspers Kusks hjørnespark passere hen over sig til den bageste stolpe, hvor Kasper Pedersen stod og satte bolden ind med knæet. Dommer Michael Johansen fløjtede i første omgang og annullerede målet, men efter en konference med linjedommer anerkendte han korrekt scoringen.

En uheldig dommeraften ændrede dog ikke på det faktum, at det unge AaB-hold fortjente sejren, fordi fynboerne ganske enkelt ikke var skarpe nok. Det har man hørt før. Heller ikke Kasper Pedersens brydetag mod Kadrii så Michael Johansen, men det skal kun nævnes i en parentes.

Dette straffespark mod Nicklas Helenius overså dommer Michael Johansen i første halvleg. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce