Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efter konkurs: Svømmehallen lukker i fem dage

Svømmehallen i Midtfyns Fritidscenter lukker fra mandag-fredag i næste. Arkivfoto
Personalemangel er ifølge Midtfyns Fritidscenter årsag til, at svømmehallen er lukket det meste af uge 30 - selv om en planlagt inspektion af hallens installationer er aflyst.

OPDATERET MED NYE OG KORRIGEREDE OPLYSNINGER KL. 21

Ringe: I det meste af den kommende uge bliver det ikke muligt at tage sig en dukkert i Midtfyns Fritidscenter. Svømmehallen holder nemlig lukket fem dage i uge 30 på grund af personalemangel, lød det fredag på fritidscentrets hjemmeside.

Lukningen hænger inddirekte sammen med den konkursbegæring, som bestyrelsen i fritidscentret indgav i slutningen af juni.

Faaborg-Midtfyn Kommune har efter konkursen indvilget i at betale udgifterne til fortsat drift af fritidscentret, og lukningen i uge 30 var ifølge kommunens kommunikationsafdeling planlagt før konkursen på grund af den årlige gennemgang af installationerne i hallen. I den forbindelse var det planlagt, at personalet skulle afvikle ferie i samme periode.

Efter konkursen er det blevet besluttet ikke at gennemføre inspektionen af svømmehallens installationer, men det har altså tilsyneladende ikke været muligt at skaffe personale til i stedet for at holde svømmehallen åben.

Svømmehallen er lukket fra mandag den 22. juli til og med fredag 26. juli.

Det har ikke været muligt at træffe advokat Hans Lindstrøm Svendsen, der er kurator for konkursboet for en forklaring på situationen. Efter konkursen er det kurator, der står for at drive fritidscentret med kommunens økonomiske garanti i ryggen, og derfor er det kuratorens ansvar at sikre personale til fritidscentret.

Annonce

Tilsagn om åbne døre

En række politikere har slået kraftigt på, at det er vigtigt at sikre fritidscentrets fortsatte drift - også under forhandlinger om fritidscenterets fremtid. Det gælder blandt andet borgmester Hans Stavnsager (S).

- Vores mål er, at skoler, foreninger og borgere kan benytte centret, og derfor har direktionen også taget kontrakt til kurator for at sikre det på både kort og langt sigt. Vi er allerede gået ind og har garanteret medarbejdernes løn. Det giver lidt kaos, men vi har lavet en aftale, så der i den periode, hvor konkursen skal behandles, vil være åbent, har borgmesteren tidligere sagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce