Annonce
Erhverv

Efter konkurs i Falck Schmidt: Kæmpe-ordre er tabt for fynsk firma

Jan Falck Schmidt har ejet og ledet den fynske virksomhed indtil konkursen. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Det bliver ikke Odense-virksomheden Falck Schmidt, der gennemfører den store opgave med at færdiggøre hundreder af pansrede mandskabsvogne til det danske forsvar. En nordjysk virksomhed har overtaget ordren.

Annonce

Der er stadig håb om, at Odense-virksomheden Falck Schmidt Defence Systems kan vækkes til live igen. Virksomheden gik konkurs i oktober, siden er der blevet gjort forsøg på at rekonstruere den, og kuratoren i konkursboet mener, at han er tæt på en løsning.

Men under alle omstændigheder bliver den rekonstruerede virksomhed ikke af samme størrelse som før - og slet ikke på den størrelse, som Falck Schmidt havde planer om at vokse til.

Årsagen er, at Falck Schmidts allerstørste ordre er blevet lagt over til virksomheden Hydrema i nordjyske Støvring. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Det var netop denne ordre, der skulle have sendt den fynske forsvarsvirksomhed op i en større klasse.

Hydrema oplyser, at firmaet har indgået en aftale med producenten af det danske forsvars nye pansrede mandskabsvogne. Aftalen betyder, at nordjyderne skal stå for slutmontagen på 290 Piranha 5-køretøjer i løbet af fem år med første leverance i 2018.

Falck Schmidt var blevet sat en lignende aftale i udsigt af den amerikansk-schweiziske producent GDELS Mowag, og fynboerne havde blandt andet investeret i indretningen af en ny fabrik i Erritsø ved Fredericia til formålet. Tilsyneladende trak det lang tid ud med at få en endelig underskrevet aftale, og derfor stoppede virksomhedens långivere - især Jyske Bank - for den store kredit.

På det tidspunkt havde Falck Schmidt haft store underskud tre år i træk. Ved konkursen mistede cirka 70 personer deres arbejde.

Kurator Poul Viggo Petersen, Aarhus, arbejder stadig med en rekonstruktion, så en ny virksomhed kan færdiggøre nogle af de ordrer, som Falck Schmidt var i gang med.

- Det går i den rigtige retning, og jeg tror på, at det nok skal lykkes. Vi er ikke så langt fra en løsning, siger advokaten, der ikke vil oplyse detaljer om nye ejere, økonomi, antal arbejdspladser eller andet.

Han har slet ikke forsøgt at beholde arbejdet med de pansrede mandskabsvogne.

- Kunden var slet ikke interesseret i at lægge ordren i boet, så det var der ingen grund til at arbejde mere med, siger Poul Viggo Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce