Annonce
Odense

Efter konkurs: Friplejehjem ønsker fond opløst

Provstegaardshjemmet Odense Friplejehjem ligger på Elmelundsvej i Odense. Efter Friplejehjem Munke Moses konkurs er friplejehjemmet eneste enhed under Menighedsplejen ved Diakonisser i Odense. Foto: Jonas Ancher Nyeng
Efter Friplejehjem Munke Moses konkurs ønsker det andet friplejehjem under Menighedsplejen ved Diakonisser i Odense, Provstegaardshjemmet, at fonden opløses, og pengene bliver til gavn og glæde for friplejehjemmets beboere.
Annonce

Bolbro: Provstegaardshjemmet - også kaldet Odense Friplejehjem - er efter Friplejehjem Munke Moses konkurs eneste friplejehjem under fonden Menighedsplejen ved Diakonisser i Odense, og derfor håber fondsbestyrelsen og repræsentantskabet, at det kan lade sig gøre at nedlægge fonden og lade formuen overgå til Friplejehjem Provstegaardshjemmet.

Den cirka en million kroner, der er i fonden, vil - hvis det lykkes - overgå til Provstegaardshjemmet og være til gavn og glæde for stedets beboere. Pengene må dog ikke indgå i den direkte drift, hedder det i indstillingen til Civilstyrelsen, der skal tage stilling til spørgsmålet.

Formand for bestyrelsen på Provstegaardshjemmet, Else Magnussen, er samtidig formand for fondsbestyrelsen. Årsagen til, at hun og den øvrige bestyrelse ønsker fonden nedlagt, skal findes i hele forløbet op til Friplejehjem Munke Moses konkurs:

- Det har jo vist sig, at konstruktionen med en fond som overbygning til de to plejehjem ikke har fungeret. Det er forfærdeligt, at det har skullet komme så langt ud, som det kom med konkursen. Repræsentantskabet har ikke haft hånd i hanke med, hvad der er foregået. Vi i repræsentantskabet har et kæmpe ansvar over for de beboere og personale på Munke Mose, som det er gået ud over. Det har været svært at få øje på de kristne værdier i det. Det ønsker vi ikke sker igen, siger Else Magnussen.

Sagen kort

Friplejehjem Munke Mose gik mandag den 28. september konkurs, og plejen af de 50 beboere overgik til Odense Kommunes beredskab.

Munke Mose Friplejehjem hørte under Menighedsplejen for Diakonisser i Odense og havde  50 beboere og havde omkring 50 ansatte, der nu er fritstillede i forbindelse med konkursen.

Konkursen på Friplejehjem Munke Mose  blev afslutningen på en række problemer, der plagede stedet, siden det blev friplejehjem i 2019.

Alvorligst var en række påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som friplejehjemmet fik i slutningen af august. Her pegede styrelsen på rod i medicinhåndteringen, mangel på dokumentation og sygeplejefaglige vurderinger af beboernes helbred.

I juli blev hele den tidligere bestyrelse på friplejehjemmet afsat ved et mistillidsvotum på et repræsentantskabsmøde. Samtidig blev lederen samt en betroet medarbejder fyret.

Afsættelsen af den gamle ledelse kom efter længere tids uro med sager om dårligt psykisk arbejdsmiljø, fagforeningssager om manglende lønudbetalinger og sager hos Arbejdstilsynet.

Fordi Menighedsplejen ved Diakonisser i Odense er en fond gælder der en helt særlig lovgivning, som Civilstyrelsen sørger for bliver overholdt. Derfor er det ikke helt ligetil at få fonden nedlagt, og i første omgang har fondsbestyrelsen fået et afslag på sin indstilling til styrelsen om en nedlæggelse. Lovgivningen tillader simpelthen ikke, at en fond bliver til en selvejende institution, som Provstegaardshjemmet er, hedder det i Civilstyrelsens begrundelse.

- Men nu har vi fået nogle anvisninger fra Civilstyrelsen og får en advokat til at hjælpe os, og så håber vi, at det hele går igennem, siger Else Magnussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Middelfart

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce