Annonce
forside

Efter konkurs: Arne B åbner for vinterjazz

Vinterjazz på Arne B er sikret, oplyser Giant Steps. Første koncert er 25. januar. Arkivfoto: Michael Bager.

Det konkurslukkede spillested Arne B er så småt på vej til at åbne igen. Giant Steps offentliggør, at Vinterjazz-festivalen kommer til at foregå som annonceret med åbningskoncert den 25. januar på Arne B.

Opdateret med kommentar fra Arne B's ejer Claus Holmkvist.

Svendborg: Giant Steps offentliggør, at den årlige Vinterjazz-festival finder sted på det ellers lukkede spillested i Vestergade, Arne B.

- Vi har fået lov til at reklamere for, at vores koncerter foregår på Arne B, som er i gang med at genåbne, siger Pia Blohm, Giant Steps.

Hun fortæller, at det har været nødvendigt for foreningen at få gang i billetsalget, der har ligget helt i dvale, efter at nyheden om de tidligere værters konkurs kom ud kort før jul.

- Vi har ikke solgt billetter, og det er helt atypisk. Jeg tror, folk har været nervøse for, om koncerterne kunne risikere at blive aflyst. Men nu er det helt sikkert, at vi fortsætter på Arne B. Det har vi fået lov til at sige, siger Pia Blohm.

Claus Holmkvist, der sammen med Grete Holmkvist ejer ejendommen, bekræfter, at der af kurator er givet lov til at holde vinterjazz, selvom stedet stadig er under konkursbehandling. Men hvornår der kan åbnes på daglig basis er stadig ikke klart.

Det er stadig uklart, hvem der kommer til at stå som restauratør fremover, men flere kilder fortæller til Fyns Amts Avis, at det netop bliver de to ejere, der kommer til at genåbne det sted, som de ellers gik på pension fra i 2014 efter at have drevet det i 30 år.

Det kan Claus Holmkvist til gengæld ikke helt bekræfte.
- Det er helt sikkert, at det bliver os, der på et tidspunkt overtager Arne B, for det er jo os, der ejer det. Men alt det andet er endnu uafklaret, siger han og fortæller, at konkursen endnu ikke er færdigbehandlet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Annonce
Bassist Lasse Mørck åbner vinterjazz. Pressefoto.

- Vi har fået lov til at reklamere for, at vores koncerter foregår på Arne B, som er i gang med at genåbne.

Pia Blohm, Giant Steps

Svendborgenser åbner

Hvornår dørene helt præcist slås op, er altså stadig lidt usikkert, men åbningskoncerten ved dette års Vinterjazz-festival finder sted den 25. januar med Lasse Mørck's Atlas Orchrestra.

Giant Steps reklamerer for et af landets nye talenter Svendborg-bassisten Lasse Mørck, der siden han forlod hjembyen for at studere musik i København, har han haft en nærmest kometagtig karriere.

På Arne B optræder han med et hold af "eksklusivt håndplukkede" instrumentalister, som Løvdal og Kirk plus den brasilianske guitarist Gimenes, den cubanske percussionist Ramón og trompetisten Jakob Sørensen, der i fjor blev kåret som Årets Nye Jazznavn af DPA.

Efter åbningskoncerten byder Vinterjazz på yderligere fem koncerter. Og de bliver altså som sædvanlig holdt på Arne B, fastslår Giant Steps, og det bekræftes også af Claus Holmkvist.

Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hvornår sker der noget?

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce