Annonce
Sydfyn

Efter konkurs: Ansatte på Broløkke sendt hjem - bookinger aflyst

Bookinger på Broløkke er aflyst og de ansatte er serndt hjem efter konkurs. Arkivfoto: Roland Petersen
Kurator skal nu i gang med at tale med ejendomsmæglere og liebhavere

BROLØKKE: De ansatte på Broløkke er suspenderet og sendt hjem for foreløbig 14 dage, og alle bookinger til herregårdsferie på stedet er annulleret. Det oplyser kurator, advokat Nicolai Dyhr, Horten Advokater. Han er indsat efter, at den hidtidige ejer af Broløkke, Nils Palmqvist, onsdag blev erklæret konkurs ved Skifteretten i Svendborg.

- Desværre har jeg måttet tage disse skridt, da jeg ellers i den kommende periode selv ville stå som personligt ansvarlig både i forhold til personale og gæster, og jeg kan ikke vide, om det vil lykkes at sælge ejendommen med fuld dækning til panthaverne, siger Nicolai Dyhr.

Der var fire ansatte plus lidt vikarer, lige som Nils Palmqvist selv tog aktiv del i arbejdet på Broløkke. Der lå cirka 2000 bookinger for en længere periode.

Nicolai Dyhr var på besigtigelse på Broløkke sammen med Nils Palmqvist efter mødet i skifteretten.

- Mit indtryk er, at han har fået renoveret ejendommen nænsomt, og der er brugt mere end 30 millioner kroner på dette arbejde, siden han overtog Broløkke i 2004, siger kuratoren.

Nicolai Dyhr har kontaktet panthaverne, og han skal nu i gang med at bringe ejendomsmæglere i forslag samt gå i dialog med mulige liebhavere.

En salgspris er meget svær at komme med.

- Stedet har en unik beliggenhed, dog for nogle måske lidt langt væk, og ejendommen er som nævnt velholdt, men det kommer også an på, hvad en eventuel køber vil med ejendommen. Skal den drives videre som hidtil, i princippet som et hotel på landet, eller vil en ny ejer selv bruge ejendommen som herskabsbolig og så måske skulle bygge om fra de 32 værelser, der er i dag, siger Nicolai Dyhr.

Nogle gange, når der har været tvangsauktioner i landbruget, lader panthaverne landmanden fortsætte i en periode, nu som forpagter. Noget lignende kan ikke udelukkes her.

- Det kan jo være, at en køber vil lade ham fortsætte som bestyrer. Han kender stedet godt, og det er mit indtryk, at han har kæmpet hårdt for, at det skulle lykkes at redde økonomien, tilføjer Nicolai Dyhr.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Før konkurs i kemisagen: Købte båd, betalte private regninger og flyttede 11 biler over i nyt firma

Nyborg

75-årig giver et nap med i børnehaven

Leder For abonnenter

Rygeforbud på boldbaner: Hvorfor er S, V og K så vattede?

Hvis man vil nå et bestemt mål, skal man nødvendigvis lægge konkrete planer for, hvordan man kommer derhen. Ellers når man ikke frem. Derfor gør Odenses radikale rådmand, Susanne Crawley Larsen, ret i at ærgre sig over, at et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Konservative i kommunens økonomiudvalg i sidste uge nedstemte et forslag om at indføre et rygeforbud på kommunens boldbaner. For det er, som Crawley Larsen påpegede, uambitiøst at stemme forslaget ned: ”Og det flugter meget dårligt med, at vi har vedtaget den mest ambitiøse rygepolitik, hvor vi i 2025 skal have den første røgfri generation. Det kan blive svært at nå, når vi er så fodslæbende”, som hun sagde til avisen. Kommunen har en politisk vision om at få en røgfri generation i 2025 og et helt røgfrit Odense i 2030. Det er meget ambitiøse mål – ja, ligefrem overambitiøse, hvis man spørger den konservative rådmand Søren Windell. Det er imidlertid et faktum, at man er nødt til at tage meget ambitiøse initiativer, hvis man vil gøre sig håb om at indfri meget ambitiøse mål. Derfor var forslaget om tobaksfri boldbaner og et røgfrit Odense Stadion på sin plads. Og derfor var det indlysende, at Susanne Crawley Larsen i sidste uge meddelte, at hun vil fortsætte kampen mod rygningen. ”Man kommer til at høre fra mig igen”, sagde hun – og det kan man så, alt efter temperament, tage som en trussel eller et løfte. Sikkert og vist er det, at også Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og resten af byrådet er nødt til at forholde sig til den ambitiøse – eller overambitiøse – rygemålsætning. For hvis man virkelig vil gøre Odense til en røgfri by om blot 10 år, skal man stoppe med at sniksnakke og i stedet handle. For man er nødt til at tage langt mere omfattende initiativer end blot at foreslå et banalt rygeforbud på en boldbane. Og man er nødt til at opgive den vattede holdning, som de tre store partier i byrådet har lagt for dagen i denne sag. Sagen er, at Odense ikke bliver røgfri af sig selv. Og derfor må politikerne udvise mere mod, end de tre store partier i Odenses økonomiudvalg har gjort.

Fyn

'Groft uforsvarligt': Entreprenør-ægtepar fra kemisagen på vej mod konkurskarantæne

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];