Annonce
Assens

Efter kogepåbud i Tommerup: Vand fra hanen må drikkes igen

Arkivfoto

Siden den 30. maj har beboere i Tommerup skullet koge vandet fra hanen inden brug. Det behøver de ikke længere, oplyser Assens Kommune.

Annonce

Nu kan vandet igen drikkes direkte fra hanen i Tommerup by. Sådan lyder meldingen fra Assens Kommune, som søndag og mandag tog prøver af vandet. Svaret på de prøver viste ingen bakterier i vandet, og kommunen besluttede i samråd med embedslægen derfor at ophæve kogepåbuddet tirsdag aften.

Kommunen fortæller på deres hjemmeside, at forbrugerne kan risikere en lidt brunligt vand, fordi der kan sidde noget belægning på indersiden af ledningerne, som løsrives, når der er andet tryk og strømning end normalt.

At der overhovedet var kogepåbud skyldtes et forhøjet fund af colibakterier i drikkevandet hos en forbruger fredag den 27. maj.

Kommunen skriver på hjemmesiden, at det forhøjede antal colibakterier muligvis skyldes en forurening i forbindelse med prøven, som blev udtaget den 27. maj eller en lokal forurening på tapstedet.

Kommunen oplyser samtidig, at alle de berørte husstande bliver orienteret om ophævelsen af kogepåbuddet via løbesedler.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce