Annonce
Sydfyn

Efter knas med lyden: Ærøs kommunalbestyrelse vil gå live i ny kvalitet

Fremover skal det være muligt for borgere at deltage i kommunalbestyrelsesmøderne fysisk og online. Arkivfoto: Anna Stærbo
Kommunalbestyrelsen på Ærø har besluttet, at de vil købe en ny it-løsning, som skal gøre det muligt for borgerne at følge med i møderne hjemmefra uden knas med lyd og billede.

Ærø: Ærøboerne skal have ordentlig adgang til kommunalbestyrelsesmøderne, og derfor er det blevet besluttet, at der skal investeres i en it-løsning, der kan levere høj lyd- og billedkvalitet. Den nye løsning skal sendes i udbud hurtigst muligt, og Søren Degn Laxy (K), der står bag forslaget, regner med, at det senest bliver i april.

Årsagen til forslaget er, at man ved tidligere møder har kæmpet med tekniske problemer. Det er ikke en holdbar løsning, mener Søren Degn Laxy.

- Vi har haft et kamera, som sidder oppe i et hjørne i byrådssalen, hvor man kun kan se halvdelen af kommunalbestyrelsens ansigter, og den anden halvdel kigger man ind i nakken. Samtidig har vi også problemer med dårlig lyd, så det kan være svært at få det hele med, og så oplever vi, at mikrofonerne ikke fanger spørgsmål, så hvis man følger med hjemmefra, hører man kun svaret på spørgsmålet, fortæller han.


En ting er, at man kan læse referater, men det betyder også noget, at man rent faktisk kan høre debatten og holdningerne. På den måde får man en større følelse af at være med.

Søren Degn Laxy


Annonce

Skal sikre borgerinddragelse

Onlinemøderne skal øge den lokalpolitiske interesse på Ærø ved at give folk mulighed for at følge med, når de vil, og hvor de vil.

-  Hvis man ikke kan deltage onsdag aften, men man har tid torsdag, så kan man gense mødet. Det giver også mulighed for, at dem, der arbejder på øen, men bor på fastlandet kan følge med, siger Søren Degn Laxy.

Han ser den nye løsning som en mulighed for at øge borgerinddragelsen, fordi man kan følge med, selvom man ikke har mulighed for at deltage fysisk.

- En ting er, at man kan læse referater, men det betyder også noget, at man rent faktisk kan høre debatten og holdningerne. På den måde får man en større følelse af at være med, siger han.

Onlineløsningen skal blot forstås som et tilbud, så det vil stadig være muligt for borgerne at deltage fysisk i møderne, når corona tillader det. Og det fysiske fremmøde er da også at foretrække, hvis man spørger Søren Degn Laxy.

- Som udgangspunkt er det også kun, hvis du møder fysisk op, at du kan få lov at stille spørgsmål, så der er stadigvæk en fordel for dem, der møder op fysisk.

Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Odense For abonnenter

Interne mails afslører: Kontorchef ville dele viden om ulovlig betonproduktion opad i systemet

Annonce