Annonce
Odense

Efter klinkekoks: Cykelsti er atter skridsikker

Den glatte belægning er udskiftet på cykelstien ud for FOA ved det kommende letbanestop Vesterbro. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Arbejdet ventes helt afsluttet inden udgangen af august, oplyser klinkeleverandør.
Annonce

Skiltet med "Pas på - glat i vådt føre" stod tirsdag endnu ved den nyanlagte cykelsti ud for Sukkerkogeriet ved den kommende letbanestation Vesterbro i Odense.

Men snart kan advarslen fjernes, for arbejdet med at udskifte klinkerne, som bliver glatte, når det regner, skrider hastigt frem.

Michael Steffen, indehaver af Steffen Sten, der har leveret klinkerne, oplyser, at cykelstien allerede nu er skridsikker at benytte - også i vådt føre. Klinkerne her blev nemlig skiftet som det første allerede før sommerferien.

- Nu fortsætter arbejdet med at udskifte belægningen på fortovet, og det går godt fremad. Jeg regner med, at entreprenøren når at blive færdig i god tid inden udgangen af august, oplyser han.

Annonce

Glatte ved en fejl

Fyens Stiftstidende kunne i februar for første gang fortælle om den glatte cykelsti og det glatte fortov ved den kommende letbanestation Vesterbro, der på det tidspunkt var helt nyanlagt som en del af den store ombygning af hele området, der indgår som en del af letbaneprojektet.


Jeg regner med, at entreprenøren når at blive færdig i god tid inden udgangen af august.

Michael Steffen, indehaver af Steffen Sten


Det viste sig - desværre først efter, de 1400 kvadratmeter sten var lagt - at klinkerne ved en fejl var blevet brændt for hårdt på den fabrik i Tyskland, de var blevet leveret fra. Fabrikken påtog sig ansvaret og har efterfølgende leveret nye klinker.

Klinkerne i fortovet er stadig ved at blive udskiftet. Cykelstien har fået første prioritet, da der har været styrt på strækningen. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Der gik dog flere måneder, inden arbejdet kunne gå i gang - ifølge Michael Steffen fordi, der var "gået jura i sagen".

Men i juni kom der endelig en afklaring, da Nordfyns Brolægning blev valgt til at udføre arbejdet. Omkostningen ved at få udskiftet belægningen dækkes af leverandørens forsikring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Kerteminde

Coronasmitten breder sig i Kerteminde: Overvægt af smittede over 60 år

Annonce