Annonce
Indland

Efter kast fra motorvejsbro: Fyns Politi efterlyser disse personer og køretøjer

Det var her, hvor Ravnebjerggyden krydser Den Fynske Motorvej E20, at en bilist 28. august bemærkede en genstand, der ramte bilens tag. Foto: Michael Bager

Den 28. august om aftenen var der endnu et kast med en genstand fra en bro over Fynske Motorvej, denne gang ved Ravnebjerggyden. Politiet leder efter en række personer og køretøjer.

Politiets efterforskning af et kast med en genstand fra motorvejsbroen ved Ravnebjerggyden 28. august fører nu til, at Fyns Politi efterlyser en række personer og biler og en knallert.

Politiet hører desuden fortsat gerne fra vidner, der har gået på stier eller markveje i området den pågældende aften.

Annonce

Har du set nogle af følgende personer eller køretøjer den aften, bør du kontakte politiet:


  • En mand med tatoveringer på armene
  • Flere personer iført hættetrøjer
  • En trehjulet knallert med førerhus - en såkaldt "tuktuk-knallert".
  • To varebiler, som holdt på Ravnebjerggyden tæt på broen omkring klokken 21.
  • Personer, som stoppede op på broen, herunder nogle som parkerede deres cykler eller knallerter på broen, mens de opholdt sig der.

Politiet håber, at nogen har set de ovenstående, eller at de pågældende selv vil henvende sig, så deres færden og ærinde i området kan blive kortlagt af hensyn til den videre efterforskning.

Anmeldelsen om et kast med en genstand mod en bil kom klokken 21.05. Bilisten havde mærket noget ramme bilens tag, netop da han kørte under vejbroen.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Annonce