Annonce
Nyborg

Efter køb af benzinbiler: Måske el næste gang

Det kræver forberedelse, inden en kommune køber elbiler. De forberedelser går i gang i Nyborg nu, siger vicekommunaldirektør Søren Møllegaard. Arkivfoto.
Forvaltningen på Nyborg Rådhus vil forberede en mulig overgang til elbiler i hjemmeplejen. Det kræver masser af ladestandere.

Nyborg: Selv om Nyborg Kommune netop har bestilt 27 biler, der kører på benzin, så vil man gå i gang med at forberede overtangen til elbiler.

Først og fremmest skal administrationen lave en plan for, hvordan man får ladestandere og og strøm nok til at lade et større antal elbiler.

På den måde kan forvaltningen komme på forkant, så politikerne får et reelt valg mellem elbiler og benzinbiler.

Annonce

Det oplyser vicekommunaldirektør Søren Møllegaard.

- Vi skal have lavet en strategi for, hvordan vi håndterer opladningen af elbiler, og vi skal have talt med Energi Fyn, om hvordan vi skaffer strøm nok til det. Det går vi i gang med nu, så vi er mere klædt på næste gang, der skal købes biler til kommunen, siger han.

- Jeg kan ikke forestille mig andet, end at det er sidste gang, vi køber biler, hvor drivmidlet er en mellemløsning. Næste gang er det nok ren el, vi kommer over på.

Med en mellemløsning henviser han til, at kommunen har købt hybridbiler til hjemmeplejen.

Det vil sige benzinbiler, der via en generator kan opsamle bremseenergi, som kan bruges i en lille elmotor og dermed spare på benzinen.

I notatet, der blev udsendt efter beslutningen om at købe hybridbiler til hjemmeplejen, står der, at det kan koste omkring 1,4 millioner kroner at gøre klar med ladestandere og ekstra p-pladser til 23 elbiler.

Beløbet kan dog blive mindre ved et samlet udbud, vurderer kommunens økonomiafdeling. Tallene er baseret på erfaringer i den nordsjællandske kommune, Furesø, hvor man er langt fremme med overgangen til elbiler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Grundlovsforhør: 40-årig mand fra misbrugsmiljøet varetægtsfængslet efter knivstikkeri på åben gade

Assens

Carelink-direktør beklager, efter Karina stillede sig frem med kritik af teststed: - Jeg er dybt ked af det - vi skal ikke lyve

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce