Annonce
Middelfart

Efter kåring: Nu skal Sofus og Annabell give deres maleri til dronningen

Annabell og Sofus havde efter dommernes mening begået et mesterværk med en dybde, som man kan udforske længe. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Fredag formiddag fandt Fjelsted Harndrup Skole frem til det maleri, der skal gives til dronningen, når hun har fødselsdag 16. april.
Annonce

Fjelsted/Harndrup: Det var to stolte 3. klasses-elever, der fredag formiddag kunne lade sig hylde af skolekammeraterne i aulaen på Fjelsted Harndrup Skole.

Sofus Brødsgaard og Annabell Vanessa Borgsteds maleri blev ved en lille ceremoni kåret som det, der skal foræres til dronningen i anledning af hendes 80 års fødselsdag. Og nu skal de to elever så selv til København og give det til majestæten, dagen før hun fylder rundt 16. april.

Alle 98 kommuner i Danmark har besluttet at give Dronning Margrethe en gave i form af et maleri lavet af 3. klasses elever. Og i Middelfart Kommune var Fjelsted Harndrup Skole blevet udpeget til at slippe de kunstneriske kræfter løs.

Kravet til maleriet var, at det skulle indeholde frie fortolkninger af to motiver: Dronningen selv og et vartegn fra den pågældende kommune.

Her er vindermaleriet. Privatfoto.
Annonce

Et tæt felt

Syv malerier var med i opløbet på Fjelsted Harndrup Skole, og det var ud af dem, vinderen fredag skulle findes. To kunstnere, Steffan Herrik og Maria Teyken, var kaldt ind for at vurdere malerierne og kåre en vinder.

Og da de præsenterede vinderbilledet, lagde de ikke skjul på, at det havde været et tæt felt. Men valget faldt på Sofus og Annabells maleri, der forestillede den Ny Lillebæltsbro med et eventyrligt undervandsunivers nedenunder. Og det pirrede dommernes nysgerrighed.

- Der er noget her, vi ikke ved, hvad er, og det kan vi godt lide, sagde Steffan Herrik ved ceremonien.

Annonce

Dedikerede til opgaven

Arbejdet med malerierne er foregået i billedkunsttimerne og har ført til mange snakke om kongehuset og Middelfart Kommunes vartegn. Det fortæller 3.-klassens billedkunstlærer, Pernille Illum Lundgaard, der også har set eleverne være meget dedikerede til at løse den særlige opgave. Flere af dem har endda spurgt, om de ikke kunne få lov at male videre på malerierne uden for billedkunsttimerne.

- De har knoklet, og de har lavet malerierne, som de selv synes, at de skulle være, siger hun.

Sofus og Annabell skal sammen med elever fra resten af landets kommuner overrække dronningen maleriet ved en ceremoni på Christiansborg Slot.

Sofus Brødsgaard var noget paf over, at det var hans og Annabells maleri, der blev kåret som vinder. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce