Annonce
Erhverv

Efter inspektion: Finanstilsynet giver påbud til Thorborg-selskab

Rigmanden Niels Thorborg har skudt penge i en af Fyns største koncerner - Dinex i Middelfart, som producerer udstødninger til lastbiler, busser og varebiler. Foto: Peter Leth-Larsen

3C Retail, som driver blandt andet L'Easy, har fået påbud om at revidere sin hvidvaskpolitik efter Finanstilsynets inspektion for et år siden. Der er tale om et enkelt påbud, mens tre fynske pengeinstitutter på det seneste hver især har fået fle

Annonce

Er det muligt at hvidvaske penge og eventuelt finansiere terror gennem en virksomhed som L'Easy, der udlejer og sælger elektronik og fotoudstyr samt driver finansiel virksomhed blandt andet gennem kreditgivning og udlån? Det er der en teoretisk risiko for, og for at sikre, at det ikke sker, kan Finanstilsynet komme på inspektion.

Det skete for L'Easy for godt et år siden. Resultatet blev, at virksomheden fik et enkelt påbud om at revidere sin hvidvaskpolitik. I redegørelsen for inspektionen skriver Finanstilsynet på sin hjemmeside:

- Finanstilsynet vurderer, at virksomhedens iboende risiko for at blive misbrugt til hvidvask og finansiering af terrorisme er normal til høj vurderet i forhold til gennemsnittet af finansielle virksomheder i Danmark. I vurderingen har Finanstilsynet særligt lagt vægt på, at virksomhedens forretningsmodel indeholder produkter/ydelser, der kan misbruges til finansiering af terrorisme, og derfor indebærer en øget risiko for terrorfinansiering.

Hvad der nærmere ligger i det, har det ikke været muligt at få oplyst fra Finanstilsynet. Kommunikationschef Søren Møller Chistensen oplyser, at tilsynet aldrig kommenterer eller uddyber sine redegørelser. Der står det, der står, og Finanstilsynet bidrager ikke med yderligere oplysninger.

Annonce

Et enkelt påbud

Alt tyder dog ifølge avisens oplysninger på, at det drejer sig om et enkelt påbud til L'Easy, for normalt skriver Finanstilsynet i lignende redegørelser, hvad de enkelte påbud omhandler ét for ét. Og i redegørelsen om inspektionen hos L'Easy står kun dette:

- På baggrund af inspektionen får virksomheden påbud om at revidere sin hvidvaskpolitik, så denne afgrænser virksomhedens risikovillighed på hvidvaskområdet.

L'Easy indgår i erhvervsmanden Niels Thorborgs koncern og drives i den del af koncernen, der hedder 3C Retail. Niels Thorborg har ikke været tilgængelig for en kommentar til, hvad man skal lægge i Finanstilsynets redegørelse på baggrund af inspektionen for et år siden.

Et par andre fynske, finansielle virksomheder, Nordfyns Bank, Sparekassen Sjælland-Fyn og Middelfart Sparekasse, har i 2019 fået offentliggjort redegørelser om Finanstilsynets inspektion.

Hos Nordfyns Bank udstedte Finanstilsynet fire påbud, der dog intet havde med hvidvaskområdet at gøre. Det havde de seks påbud til Sparekassen Sjælland-Fyn derimod, mens Middelfart Sparekasse fik tre påbud og et tilsvarende antal anbefalinger, intet af det var dog inden for hvidvaskområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Fødselarens fine gæst tog regn og blæst med humør - kronprinsessen fik hilst på broen til lands og til vands

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce