Annonce
Sport

Efter Holstebro-farvel: Helt ny struktur i speedwayligaen

Team Fjelsted blev nummer fire i sidste sæson - efter at have vundet det danske mesterskab i 2017. I den nye sæson skal Fjelsted-kørerne og de øvrige kørere i ligaen ud og kæmpe i en helt ny struktur. Foto: Peter Leth-Larsen

Med farvel til Holstebro er der kun seks hold tilbage i speedwayligaen, og det har tvunget ligaforeningen til markante ændringer i den måde, 2019-sæsonen vil blive afviklet på.

Annonce

Speedway: Først måtte Munkebo Scorpions trække sig fra speedwayligaen, og op til sæson 2019 har klubben i Holstebro meddelt, at den heller ikke længere vil have et ligahold. Hverken penge eller organisation er til stede i det vestjyske.

Dermed er der kun seks ligahold tilbage, når der går løs med den nye sæson til foråret.

Den realitet har tvunget ligaforeningen, der har Annette Vesterskov, formand for Fjelsted Speedway Klub, som formand, til at ændre på strukturen for afviklingen af den nye sæson for både at få samme antal matcher som tidligere - og for at holde et spændingsmoment gennem hele sæsonen. Der er blandt andet indlagt en knockoutfase for at komme med i Superfinalen, hvor årets danske mester skal findes.

Med den nye struktur møder alle hold hinanden i grundseriens 10 indledende runder - ude og hjemme.

De to hold, der ender øverst i grundserien duellerer over to opgør ude og hjemme om retten til at være vært for Superfinalen.

De fire nederste i grundspillet skal så ud i direkte konfrontationer om de sidste to finalepladser, og her får nummer tre i grundserien lov til at vælge sin modstander, mens de to resterende hold tørner sammen. Igen med matcher hjemme og ude.

Dermed får alle de deltagende hold det samme antal hjemmematcher som i den seneste sæson.

Kort og godt

I den kommende sæson deltager seks mandskaber i speedwayligaen.

Der indføres en ny ligastruktur, hvor alle hold møder hinanden ude og hjemme i grundseriens 10 indledende runder. Herefter dyster nummer et og to i grundserien mod hinanden om retten til at afholde finalen. Nummer et vælger, om holdet vil starte ude eller hjemme.

Nummer tre vælger sin modstander blandt de tre sidste hold, og de to resterende hold møder hinanden. Her køres også ude og hjemme, og den samlede vinder i begge opgør deltager i finalen.

Annonce

Vojens vil i ligaen i 2020

Fra ligaformand Anette Vesterskov lyder det:

- Tilskuerne kan se frem til højspændte dueller. Med det nye format får vi en hård og ubarmhjertig knockoutfase, hvor det handler om at levere i to indbyrdes opgør. Det giver masser af spænding, og der er store fordele for de hold, som gør det godt i grundserien. Det handler blandt andet om retten til at vælge modstander, og om de vil køre ude eller hjemme først. Derudover er der naturligvis hele tiden en direkte finaleplads at kæmpe for. I en liga, hvor alle teams ser uhyre jævnbyrdige ud, så ligner det en sportslig gyser på forhånd.

De seks hold/klubber, som er tilbage i ligaen er: Region Varde Elitesport, Holsted Tigers, Slangerup Speedway Klub, Team Fjelsted, Grindsted Speedway Elite og Esbjerg Vikings.

Mens alt tyder på, at ligaspeedwayen er endelig død i Munkebo, så er der håb om, at Vojens vender tilbage til ligaen i 2020. Det er i hvert fald planen, efter at Jacob Olsen har overtaget Vojens Speedway Center fra sin far, Ole Olsen, og at Helge Frimodt Pedersen, tidligere manager for Nicki Pedersen, er kommet til som Jacob Olsens højre hånd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Kerteminde

Mårhund løs på Hindsholm

Kultur

Grum fremtidsvision indhentet af corona

Annonce