Annonce
Nordfyn

Efter hjælpende hånd til konfirmand-familier: Leifs telefon bimler og bamler

Leif Andersen har ikke haft mange rolige øjeblikke, siden han meldte ud, at han ønsker at hjælpe konfirmand-familier, der er kommet i klemme. Arkivfoto: Emil Hermann
Leif Andersen, ejer af Morudgaard, er blevet bestormet med telefonopkald, fordi han vil hjælpe konfirmand-familier, der var kommet i klemme i forbindelse med konkurs.

Morud: Leif Andersen, ejer af Morudgaard, har formentlig aldrig fået så mange telefonopkald på så kort tid. Tidligere i denne uge meldte han ud, at han var klar til at hjælpe de over 10 konfirmand-familier, der var kommet i klemme, fordi de tidligere forpagtere af Morudgaard, Ole og Mette Andersen, gik konkurs i slutningen af januar.

Leif Andersens telefon har været rødglødende, efter nyheden ramte fyens.dk. Mere end 20.000 læsere har i skrivende stund klikket ind på artiklen.

Hvor mange, der i alt har kontaktet Leif Andersen, kan han slet ikke holde styr på.

- Puha, det kan jeg slet ikke overse. Alene i dag (fredag, red.) kommer der syv gæster og skal snakke med mig, fordi de ønsker at afholde et arrangement. Der er tale om konfirmationer, guldbryllup, almindeligt bryllup og barnedåb, siger han og tilføjer:

- Men der er gudskelov mange, der har booket sig ind med mad ud af huset, så på den måde er jeg ikke involveret i det.

Leif Andersens primære plan med restauranten er, at folk kan leje lokalerne og selv medbringe mad og drikkelse. Men han kan også bistå med hjælp til madlavningen og drikkelsen, hvis gæsterne ønsker dette.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce