Annonce
Odense

Efter historisk spadestik: Delte meninger om nyt Vollsmose

Borgmester og rådmand fik blandt andet hjælp af børn fra Lærkeparkens børnehus til at grave det første spadestik på Bygaden, der skal forbinde Risingvej med resten af Vollsmose. Foto: Nils Svalebøg
Der var mødt hundredvis op til første spadestik af Bygaden, der kommer til at være en af de nye tværgående veje i Vollsmose. Blandt fremmødte beboere vakte projektet både harme og glæde.
Annonce

Mange var mødt op for at være vidne til det første spadestik, der markerer Vollsmoses nye Bygade og promenade tirsdag eftermiddag. Mens politikerne og børn fra Lærkeparkens børnehus fik jord under sålerne, stod beboere, pressefolk, politi og ansatte i projektet og kiggede på.

Et tiltrængt og historisk projekt for nogle. Et ødelæggende projekt for andre - blandt andet en større gruppe af ældre beboere, der har boet i Vollsmose i alt fra otte til 44 år, som var mødt op til den historiske begivenhed med borgmestertale og spadestik.

- Jeg er negativ, lød det fra Lohne Møllegaard, der sammen med sine naboer fik en kop kaffe og et stykke kage under den hvide presenning.

- Jeg er træt af, at området skal ødelægges. Vejen skal gå igennem en smuk skov, hvor alle dyrene nu forsvinder. Det er et område, der bliver ødelagt totalt. Nu får de (andre beboere, red.) en vej mere at køre stærkt på, sagde hun.

- Vi får åbnet Vollsmose op, så beboere kan komme nemmere ind og ud og på tværs. Det fortsætter ikke med at være en lukket firkant, hvor man kun kommer, hvis man har et formål. Det åbner også op for nye udviklingsområder med erhverv på begge sidder af Bygaden.

Søren Damgaard, Årets Vollsmose-beboer
Annonce

Ingen opbakning

Rundt om kaffebordet var hendes naboer enige i budskabet. De har svært ved at finde på noget positivt at sige om de nye tværgående veje, der skal gå igennem Vollsmose og bryde firkanten op.

- Der vil stadig være et rend af biler, og vores penge kunne være blevet brugt på noget meget bedre, mente Ulla Hansen, der har boet i Vollsmose siden 1975.

På den anden side af et langbord med kage og frugt stod en tilsvarende gruppe ældre beboere, som også har boet i Vollsmose i en menneskealder.

Her var der heller ikke opbakning at hente til projektet. Kritikken går på alt fra en nedbrydning af de grønne områder til farlige trafikale situationer mellem børn og bilister. Men Annelise Kristensen, der har boet i området i otte år, er uenig:

- Man skal ikke være så negativ, når der kommer folk med nye idéer. De nye veje betyder, at der kommer flere mennesker ind i området, forklarede hun og fortalte, at hun håber, at forandringen vil invitere flere folk med etnisk dansk baggrund og folk med højere lønninger ind i området.

Annonce

Sneboldeffekt

Søren Damgaard, en aktiv stemme i bydelen og tidligere kåret som Årets Borger i Vollsmose, var på talerstolen ligesom politikerne. Han har været med inden over projektet i længere tid og kender til kritikken fra nogle beboere. Derfor har der også været et stort fokus på trafikale foranstaltninger, der skal sænke hastigheden, lød det fra ham. Han er glad for de muligheder, de nye veje fører med:

- Vi får åbnet Vollsmose op, så beboere kan komme nemmere ind og ud og på tværs. Det fortsætter ikke med at være en lukket firkant, hvor man kun kommer, hvis man har et formål. Det åbner også op for nye udviklingsområder med erhverv på begge sidder af Bygaden, sagde Søren Damgaard.

Den første på talerstolen var borgmester Peter Rahbæk Juel (S), der kunne fortælle, at spadestikket ikke kun er begyndelsen på en ny vej men også begyndelsen på en sneboldeffekt for hele Vollsmose:

- Det er ikke bare en stor dag for Vollsmose men en stor dag for hele Odense. Det her er startskuddet for et årti med markante forandringer for Vollsmose. Om 10 år tror jeg, at mange vil have svært ved at genkende dele af Vollsmose, fordi det fysisk vil være så forandret, lød det.

Flere beboere og ansatte i projektet var mødt talstærkt op. Foto: Nils Svalebøg
Søren Damgaard (th) er yderst aktiv i Vollsmose og var med på talerstolen. Her sammen med borgmester, Peter Rahbæk Juel (S). Foto: Nils Svalebøg
Risingsvej skal forlænges og gå gennem Vollsmose. Tirsdag blev det første spadestik taget. Foto: Nils Svalebøg
Risingsvej skal forlænges og gå gennem Vollsmose. Tirsdag blev det første spadestik taget. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Fyn

Uheld i nødspor på Fynske Motorvej

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Middelfart

Kvinde fik nok af naboens afbrænding af affald: - Det stinker ganske forfærdeligt

Assens

87-årig påkørt af en bakkende varebil: - Stod i den blinde vinkel

Annonce