Annonce
Odense HC

Efter halvt år i smerte: Jan Pytlick opereres

Odense HC's træner Jan Pytlick har haft rygproblemer i et halvt år. Foto: Ole Nielsen
Odense HC's træner opereres mandag for en rygskade, der holder ham væk i mindst to måneder

HÅNDBOLD: I løbet af sæsonen var det spillerskader og graviditeter, der gjorde ondt på Odense HC i kampen om DM-guldet.

Men nu er turen kommet til holdets 51-årige træner Jan Pytlick, der mandag opereres for en rygskade, som har plaget ham i et halvt år.

- Det er ikke noget livsfarligt, men operationen kræver sin mand. Jan har kæmpet med smerterne det seneste halve år, og nu kunne han ikke trække den længere, siger administrerende direktør Lars Peter Hermansen til Sport Fyn.

Rygoperationen betyder, at Jan Pytlick skal igennem et genoptræningsforløb, som sandsynligvis vil vare op til seks uger.

- Hvis alt går vel, regner jeg selvfølgelig med at være tilbage, når vi skyder den nye sæson i gang, siger Pytlick i en pressemeddelelse og ønsker i øvrigt ikke at give yderligere kommentarer.

Indtil sæsonstarten den 16.juli varetages træningen af assistent Bo Rudgaard og alle sportslige spørgsmål tager Lars Peter Hermansen sig af frem til da.

Spillerne styrke- og selv-træner i øjeblikket efter bronzefesten forleden, og landsholdsspillerne er væk med DHF de næste par uger, inden flere af dem går på ferie.

Jan Pytlick har i 1998-2006 og 2007-2014 stået i spidsen for det danske kvindelandshold og har ud over de to OL-guldmedaljer ført landsholdet til EM-guld i 2002 samt sølv i 1998 og 2004 og VM-bronze i 2013.

I Odense er det blevet til DM-sølv- og bronze de sidste to sæsoner samt en pokalfinale i 2018.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce