Annonce
Kultur

Efter halvandet år i garagen nåede Madsen og Møller kogepunktet: Johnny the Blues sparkede sæsonen i gang

Johnny Madsen er inkarneret fan af B1909, hvilket han ikke undlod at joke med til Musik ved bøgen. Foto: Simon Staun
Efter halvandet års koncertpause stod Johnny Madsen og hans tro væbnere igen på scenen, da de til Musik ved bøgen bag Bondestuen i Odense indledte en fynsk perlerække af sommerkoncerter.

Musik: - Vidste I godt, at Bondestuen blev bygget i 1908? Det var året før 1909. Da B1909 kom til byen, joker Johnny Madsen fra scenen, da han med sin vanlige humoristiske sans forklarer, hvorfor det er noget særligt at optræde i Odense.

Fredagens koncert er også noget særligt, da Johnny Madsen og hans band ikke har optrådt i halvandet år. Men de har heldigvis øvet næsten 75 minutter for at børste støvet af, konstaterer Johnny Madsen, mens han til trods for et askebæger en halv meter fra sin mikrofon kyler cigaretskodderne ud over scenekanten, når de er suget tomme.

Køer er kåde, når de kommer på græs om foråret, og musikerne på scenen viser tilsvarende glæde over igen at komme på grus, som tilfældet er på parkeringspladsen bag Bondestuen.

Annonce


Det er næsten tortur at skulle holde balderne i sædet, når tonerne til ”Halgal Halbal”, ”Checkpoint Charlie” og ”Færgemanden” flyder fra scenen. Derfor har vagterne mere end travlt med at få publikum til at sidde ned. Hæmningerne er også smidt for mange, da der er indtaget talrige shotsrør som sidevogne til de kolde fadøl

Fra reportagen


I modsætning til i fjor er det ikke et krav, at gæsterne har mundbind på. Det betyder, at det næsten er præ-corona-tilstande til fredagens koncert. Den største forskel er, at publikum kun må stå op, når de skal i baren eller på toilet.

Det er næsten tortur at skulle holde balderne i sædet, når tonerne til ”Halgal Halbal”, ”Checkpoint Charlie” og ”Færgemanden” flyder fra scenen. Derfor har vagterne mere end travlt med at få publikum til at sidde ned. Hæmningerne er også smidt for mange, da der er indtaget talrige shotsrør som sidevogne til de kolde fadøl.

Allerede til første sang, "Halgal Halbal", kom der gevaldigt gang i publikum. Foto: Simon Staun

Uden at lave en decideret analyse tyder det på, at publikum til Johnny Madsen-koncert drikker mere end tilfældet var til Mads Langer og Tim C samme sted forrige sommer.

Det forlyder på musikbranchens vandrør, at Johnny Madsen har skruet gevaldigt – hvis ikke helt ned - for alkoholindtaget. Men det har i hvert fald ikke en negativ effekt på hverken vokal, guitarspil, vittighederne eller de morsomme anekdoter.

Musik ved bøgen-program:

Lørdag 5. juni: Annika Aakjær

Fredag 25. juni: Allan Olsen

Lørdag 26. juni: Anne Linnet og Sanne Salomonsen

Fredag 13. august: Dodo & the Dodos

Lørdag 14. august: Mads Langer

Fredag 3. september: Carpark North

Lørdag: 4. september: Søren Huss

Fredag 10. september: Sko/Torp

Lørdag 11. september: Christopher

- Da jeg fyldte rundt, ringede John Danielsen fra B1909 til mig. Den største fodboldspiller I nogensinde har haft i Odense. Han vandt DM i 1964 med nierne. Dengang var der mange af jer, der ikke var født. Det var i øvrigt samme år, Odense KFUM var i landspokalfinalen mod Esbjerg, siger vestjyden med et drilsk smil.

Johnny såede et frø

Jon Tolbøll, der er med til at arrangere Musik ved bøgen og bor i et hus ud til p-pladsen, går rundt med et bredt smil. Ikke kun på grund af den skyfri himmel og rekordsalget i baren, men mere fordi han endelig fik Johnny til at komme og spille.

- Jeg har spillet poker med Johnny i en årrække, og det var faktisk ham, der såede frøet i forhold til at arrangere koncerter her bag Bondestuen. Derfor ville jeg gerne have haft ham på programmet allerede sidste år, men der var de ikke på turné. I år passede det, og det er fantastisk, at vi kan åbne sæsonen med ham og hans fede band. Det må gerne blive en tradition, siger Jon Tolbøll.

Johnny Madsen og hans tro guitarist Knud Møller viste skarpt samspil efter halvandet års pause. Foto: Simon Staun

I forhold til Musik ved bøgen kan han tydeligt mærke, at koncerterne bag Bondestuen allerede er blevet en tradition.

- Vi kan genkende mange ansigter ude på pladsen, som også var her til koncerterne i fjor. Når der ”kun” er 500 gæster, er der tale om en intimkoncert, hvor man spotter mange gengangere. Vi har snakket om, at vi sagtens kunne have 1000-1200 stående publikummere til august, men det gør vi ikke. Konceptet med at sidde ved langborde er kommet for at blive, siger Jon Tolbøll.

Annonce

Bandet nåede kogepunktet

På scenen er guitaristen Knud Møller i gang med at cementere, at sangen ”One Man Band” sagtens kunne handle om ham. Han er lige så tændt som Johnny Madsens smøger og damper næsten, da han spiller solo i den glohede ”Havana”.

Inden bandet skal tilbage på motorvejen, fortæller han eksalteret, at koncerten gik over al forventning.

- Når man indimellem står på en scene foran 20.000 mennesker, kan det være svært at tro, at man kan nå kogepunktet foran 500. Men det gjorde vi i dag. Det var superfedt at være tilbage på scenen. Det var som at genopdage en del af sig selv, der har været pakket ned. En stærk fornemmelse, siger Knud Møller og tilføjer, at der nærmest ingen svipsere var til trods for, at bandet kun har brugt to dage i øvelokalet.

Under ekstranummeret "Johnny B. Goode" blev det umuligt for vagterne at holde alle folk på bænkene. Foto: Simon Staun

Johnny Madsen og bandet har to koncerter i juni, lidt flere i juli og en hel bunke i august.

- Vi elsker at spille, og det var sgu fedt at lægge ud med en koncert, hvor jeg personligt følte, at alt klappede. Man spiller ikke kun for publikums skyld. Man gør det lige så meget for sin egen skyld og for bandets skyld, og det fungerede bare efter halvandet år i garage.

Annonce
Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sort røg fra skorstenen: Fynsværket skal droppe kul, men sidste år blev der skovlet ekstra meget kul i ovnen

Erhverv For abonnenter

Utrygge buschauffører: Flere og flere unge stiger på bussen og siger, de har astma, for så skal de ikke bære mundbind

Faaborg-Midtfyn

Bydel hårdt ramt: - Det er ikke hvert døgn, vi ser sådan en stribe tyverier

Fyn

Chefredaktøren anbefaler: Fem varme historier i en kold tid

For abonnenter

Mads og Lena fra 'Årgang 20': Hvis et af børnene ikke vil på tv længere, så stopper vi

Navne For abonnenter

Dødsfald: Trompeten har lydt for sidste gang: Peter var både til Carl Nielsen og det populære

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Faaborg-Midtfyn

Den sidste hjælpende hånd fra afdød ildsjæl: Efterlader millionbeløb til en række af områdets foreninger

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Kerteminde

Restaurant åbner efter planen i forsommeren: Nu er firkløveren bag klar med koncept og navn

Erhverv For abonnenter

Buschauffører vil have fordøren lukket og kontanterne ud:  - Bliver vi lagt ned, bliver trafikken i Odense også lagt ned

GOG

Emil Lærke er tabt for GOG og skifter til udlandet til sommer og direktør Kasper Jørgensen er virkelig ærgerlig over det.

Annonce